YSK resmi bir şekilde açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart tarihi içerisinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerine katılım sağlayacak siyasi partileri  resmi bir şekilde belirledi.

YSK resmi bir şekilde açıkladı


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart tarihi içerisinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerine katılım sağlayacak siyasi partileri  resmi bir şekilde belirledi. Konuya yönelik olarak karar, YSK'nin internet sitesi üzerinde açıkça yayımlandı.

Karar içerisinde, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ile birlikte Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun uyarınca siyasi durumdaki partilerin, milletvekili ile beraber belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine katılabilmeleri maksadıyla illerin en azından yarısında, oy verme gününden en az 6 aylık bir zaman öncesinde teşkilat kurmaları ve büyük kongrelerini gerçekleştirmiş olmaları veyahut Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde gruplarının yer amasının gerektiğine vurgu yapıldı.

Bir il içerisinde teşkilatlanmanın, merkez ilçesi de dahil  olarak o ilin ilçelerinin en azından üçte birlik kısmında teşkilat kurma anlamına gelmekte olduğu anımsatılan bu kararda, 2820 Sayılı Kanuna bakılırsa da ilçe teşkilatının varlığından söz edebilmesi amacıyla, ilçe kongresinin yapılıp alakalı organların oluşturulmasının gerekli olduğu kaydedildi.

Karar içerisinde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte Büyük Birlik Partisi, , Bağımsız Türkiye Partisi,  Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Sol Parti,  İYİ Parti, Hür Dava Partisi, 
 Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Saadet Partisi ve de Vatan Partisi'nin alakalı mevzuata bakılarak seçime katılma yeterliliğine sahip durumdaki partiler olduğu ifade edildi.

Karara bakılır ise, 31 Mart tarihi içerisinde yapılacak  olan mahalli idareler seçimlerine 13 tane siyasi parti katılım gösterebilecek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.