En büyük pazarının neresi olduğunu açıkladı

Google şirketinin sahibi olduğu YouTube platformu, senelik YouTube Brandcast etkinliği kapsamında Comscore verilerine bakıldığında Hindistan içerisinde aylık 265 milyon  tane aktif kullanıcıya sahip bir durumda olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

En büyük pazarının neresi olduğunu açıkladı


Google şirketinin sahibi olduğu YouTube platformu, senelik YouTube Brandcast etkinliği kapsamında Comscore verilerine bakıldığında Hindistan içerisinde aylık 265 milyon  tane aktif kullanıcıya sahip bir durumda olduğunu resmi bir şekilde duyurdu. Bu, geçtiğimiz yılki 225 milyon seviyesindeki sayıya bakıldığında senelik %18 oranında bir artış anlamına gelmekte. YouTube platformu, Hindistan'ın dünya üzerindeki en büyük ve en hızlı bir şekilde büyüme gösteren pazarı olduğunu açık bir şekilde ifade etti ve firmanın çevrimiçi video ekosistemi içerisindeki büyümesiyle alakalı detaylar da açıkladı.

YouTube platformunun CEO'su  görevinde bulunan Susan Wojcicki konuyla alakalı olarak ''Hindistan, artık hem çok daha büyük hem ise dünya üzerinde en hızlı büyümekte olan kitlemize sahip bir durumda. İsterse eğlence isterse de bilgi arayışı olsun, kullanıcıların içerik tüketebilmek amacıyla uğramış olduğu ilk adres günümüz koşullarında YouTube haline gelmiş bir durumda. YouTube platformunun, markaların kişilere özel  bir şekilde girişimler yapabileceği mükemmel bir platform olmasını bu inanması zor içerik çeşitliliği ve artmakta olan erişim sağlamaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Geçmiş olduğumuz seneden beri Hindistan içerisinde mobil YouTube kullanılması %85 oranına kadar yükseldi. Hatta izleme zamanının %60'lık bir kısmı Hindistan'ın en büyük 6 kentinin dışından gelmekte. Bugün 1 milyon taneden çok abonesi bulunan yaklaşık  olarak 1.200 tane de Hindistanlı içerik üreticisi bulunuyor. 5 sene öncesinde bu başarıya ulaşmış olan yalnızca 2 tane  içerik üreticisi yer aldığını düşünecek olursak bu  çok büyük bir gelişmedir. Bunların yanında YouTube Ürün Yönetiminin Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Adam Smith, Hindistan içerisinde günlük olarak aktif kullanıcı sayısının geçmiş olduğumuz senenin bu dönemine bakıldığında %100 oranında artmış olduğuna da değindi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.