Facebook'a bir şokta Türkiye'den

Son ortaya çıkan gelişmelere bakılırsa Kişisel Verileri Korumanın Kurumu Başkanı görevinde bulunan Faruk Bilir, Türkiye içerisinde fazlasıyla  yaygın bir durumda bulunan Facebook’a çok taraflı bir inceleme başlatmış olduklarını ifade ett

Facebook'a bir şokta Türkiye'den


Son ortaya çıkan gelişmelere bakılırsa Kişisel Verileri Korumanın Kurumu Başkanı görevinde bulunan Faruk Bilir, Türkiye içerisinde fazlasıyla  yaygın bir durumda bulunan Facebook’a çok taraflı bir inceleme başlatmış olduklarını ifade etti. Bu konuyla alakalı Faruk Bilir ise ''Özel komisyon kurularak göreve başladı. Bizler bilgilerimizi sosyal medya kuruluşlarına açık rızamız ile birlikte vermiş olabiliriz. Veriler amaç dışında kullanılır ise bunun ismi bir veri istismarı olur'' ifadelerine yer verdi. Bilir  kişi aynı zaman içerisinde bu şekilde bir durumun tespiti durumunda 1 milyon 200.000 lira tutarına kadar idari para cezasının uygulanabilecek olduğunu ifade etti.

Son zamanlar içerisinde WhatsApp platformunda parmak izi benzerindeki önlemlerin alınacak olduğu ifade edilmişti. Ekonomi Muhabirlerinin Derneği yönetimi ile buluşma yapan Faruk Bilir, güvenlik önlemleri şeklinde parmak izi ile birlikte yüz tanıması, avuç okuma ve de retina benzerindeki uygulamalara dikkat çekmiş oldu. Bilir açıklamasında, parmak izinin biyometrik ve de çok önemli bilgiler olduğunu ifade ederken bu şekilde veriler kaydedilmiş olduğu takdirde silinmesinin fazlasıyla zor olduğunu ifade etti.

2018 senesinin Nisan ayı içerisinde başlatılmış olan Facebook incelemesinden söz eden Bilir ''Fazla taraflı bir araştırma yapmaktayız. Özel  bir komisyon kurulmuş durumda. Diyelimki, buraya bir tane fotoğraf ekledik. Maksadım ise profil oluşturmak. Fakat orada yer alan resimlerden algoritmalar ile bir profilleme yapılması hiç bir şekilde doğru değil. Benim hakkımda ise ''ayın 15. içerisinde alışveriş yapar, genel olarak takım giyer, taksit yaptırabilir'' ifadeleri ile profillemeye izin verilmemekte. Bunlar araştırılmış olacak'' şeklindeki açıklamada bulundu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.