Facebook platform üzerinde çok önemli değişiklikler gerçekleştirdi

Facebook şirketi, platform üzerindeki zararlı içeriklere erişimlerin azaltılmasını sağlamakta olan güncellemesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yapılmış olan değişikliklerin arasında en dikkate değecek olanıda gruplarda yaşanmış olacak.

Facebook platform üzerinde çok önemli değişiklikler gerçekleştirdi


Facebook şirketi, platform üzerindeki zararlı içeriklere erişimlerin azaltılmasını sağlamakta olan güncellemesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yapılmış olan değişikliklerin arasında en dikkate değecek olanıda gruplarda yaşanmış olacak. Pek çok defa yanlış bilgilendirme paylaşımı gerçekleştiren gruplar, daha da az insanın ''Haber Kaynağı' kısmında görünüyor olacak..

Yapılacak değişiklikler sayesinde 'Haber Kaynağı'nda yer alan düşük kaliteye sahip yayınlar çıkartılmış olacak. Facebook platformu, yayıncıların genel bir şekilde popüler olmaktan daha fazla ciddi açıdan önemli bir kaynak olup olmadığını da ölçmeye başlamış olacak. Sosyal medya platformlarının lideri, bununla ilgili olarak Google şirketinin sitelerinde yapmış olduğu sıralamaya benzeyen bir sistem kullanmış olacak. Bilinmekte olduğu gibi bir site, sık bir şekilde değişik sitelerden bağlantı almaktaysa sistem bu siteyi çok daha bir güvenilir kaynak şeklinde işaretlemekte.

Platformun, yanlış bir şekilde bilgilendirmenin önüne geçmeye çalışma dışında yapmış olduğu bir takım değişikliklerde şu şekilde;

- Messenger üzerinde çok daha detaylı bir şekilde engelleme araçları,
- Messenger'a özel olarak gelen onaylanmış profil rozetleri,
- Bir gruptan çıkış yaptıktan sonra grupta yapılmış olan paylaşımlarla birlikte yazılmış yorumları silebilme
- ''Sayfa kalitesi''yle alakalı daha çok bilgi
- Kuralları ihlal etmiş olan grupların yönetimlerinin çok daha dikkatli bir şekilde incelenmesi


Facebook platformu, bunlar hariç olarak doğrulama kontrolünde de çok küçük değişikliklere gidecek. Associated Press’in Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan bazı videolarda uygulamakta olduğu doğruluk kontrolüyle alakalı sistemini Facebook üzerinde ''Trust Indicators'' (Doğruluk Göstergeleri)'yle  uygulamaya başlamış olacak. Burda yer alan göstergeler de The Trust Project’ten gelmeye başlayacak. Öte yandan WhatsApp üzerinde yanlış bilgilendirmeyi önleyebilmek amacıyla kullanılmakta olan özelliklerin bazıları Messenger’a da gelmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.