İlk böbrek naklini yaptılar

Sakarya Üniversitesi Eğitim ile Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) içerisinde ilk böbrek nakli gerçekleştirilmiş oldu.

İlk böbrek naklini yaptılar


Sakarya Üniversitesi Eğitim ile Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) içerisinde ilk böbrek nakli gerçekleştirilmiş oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafıdan yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesinde yer alan Dahili Tıp Bilimleri Bölümünün Öğretim Üyesi Doçent Doktor Hamad Dheir ile ekibinin tarafından böbrek nakli beklemekte olan 21 yaşında bulunan genç hasta, babasının böbreği sayesinde sağlığına kavuşmuş oldu.

İl Sağlık Müdürü görevinde bulunan Aziz Öğütlü ise Sakarya Üniversitesi Eğitim ile Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) içerisinde gerçekleştirilmiş olan ameliyat sayesinde sağlığına kavuşmuş olan gence bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sakarya içerisinde hem ilk böbrek nakli hem ise canlıdan canlıya gerçekleştirilen ilk organ naklinin yapılmasından dolayı çok büyük bir mutluluk duymakta olduğunu açıkça ifade eden Öğütlü, nakil yapılan genç ile birlikte babasıyla biraz sohbet etti.

Öğütlü, SAÜEAH içerisinde karaciğer nakil işlemlerinden sonra böbrek naklinin de yapılmakta olduğunu ifade ederek; ''Böbrek Nakli Polikliniği, 2013 senesi içerisinde Profesör Doktor Savaş Sipahi tarafından başlatılmıştı. Bunun sayesinde ise böbrek nakil hastalarımızın hastane içerisinde takip ile birlikte tedavi işlemleri gerçekleştirildi. Böbrek nakliyle ilgili ilk temeller o zamanlarda atılmıştı. 2016 senesi içerisinde Doçent Doktor Hamad Dheir'in ekibe dahil olmasıyla böbrek nakli çalışmaları  çok daha fazla hız kazanmış oldu ve bugün ise bu noktalara kadar gelindi. Emek vermiş olan bütün hekimlerimizi kutluyor ve çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir nakil gerçekleştirilmiş oldu, bundan sonraki dönemde de SAÜEAH böbrek beklemekte olan hastalar için  bir umut olacaktır.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.