Facebook şirketinden Apple şirketine gönderme

Facebook platformu, Apple şirketiyle 15 aydan beri devam eden sözlü düellosu içerisinde yeni bir tane daha hamle yapmış oldu.

Facebook şirketinden Apple şirketine gönderme


Facebook platformu, Apple şirketiyle 15 aydan beri devam eden sözlü düellosu içerisinde yeni bir tane daha hamle yapmış oldu. Teknolojinin devleri, iş modellerinin yanı sıra gizlilik anlayışlarıyla alakalı Faceboouk platformunun veri skandalından bu yana birbirine sataşmaktaydı. Fakat gerçekleştirmiş oldukları sözlü düellolar esnasında nerdeyse hiç birbirlerine hitap etmemektelerdi.

Soğuk durumdaki bu savaş, Mark Zuckerberg’ın kıdemli çalışanları arasında yer alan küresel ilişkiler sorumlusu  görevinde bulunan Nick Clegg tarafından sürdürüldü. Clegg, Berlin içerisinde yapmış olduğu bir konuşma esnasında Facebook platformunun iş modelinden söz ederken en büyük durumdaki rakibine de bir gönderme de bulunmuş oldu;

''Facebook platformu bedava ve herkes için mevcut. Öteki büyük teknoloji firmaları; çok pahalı  durumdaki cihazlar, abonelik hizmetleri ya da bazı durumlar içerisinde her iki tanesinden de para kazanmaktalar. Böylelikle de yalnızca maddi durumu fazlasıyla iyi durumda bulunan insanlara basitlik sağlamış olmaktalar. İnsanları hem kendilerine ait cihazlarını hem ise hizmetlerini satın alma konusunda mecbur bırakmaktalar.''

Demeç içerisinden anlamış olduğumuz kadarı ile burda yer alan direkt hedef Apple şirketi çünkü firma, 1.000 dolar tutarında bir iPhone satın almış olduğunuz zaman içermekte olduğu hizmetlere de sürekli olarak aylık abonelik ücretleri ödemesi yapmanızı talep ediyor. Bu hizmetlere örnek olaraksa Apple Music ile birlikte Apple TV ve de  Apple News’i verebilmekteyiz.

2 firmanın sözlü  bir şekilde atışması Facebook platformunun, daha da doğrusu CEO  görevinde bulunan Mark Zuckerberg’in Mart 2018 tarihi içerisindeki gizlilik ihlali davasından bu yana devam ediyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.