S-400 ile alakalı açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 isimli  hava savunma sistemi almasına yönelik olarak;

S-400 ile alakalı açıklama yaptı


Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 isimli  hava savunma sistemi almasına yönelik olarak; ''Hangi şekilde yaptırım kararı bulunur ise bulunsun,  Amerika Birleşik Devletleri'nden hangi açıklama gelmiş olursa gelsin, bizler S-400 hava savunma sistemlerini aldık ve bundan böyle S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye ne zaman teslim edilecek olduğu konuşuluyor.'' ifadelerine yer verdi.

Çavuşoğlu ile birlikte Ruanda Dışişleri ve de  Uluslararası İşbirliğinin Bakanı  görevinde bulunan Dr.  Richard Sezibera, Dışişleri Bakanlığı içerisindeki ikili görüşmeler ve heyetler arasındaki görüşmelerin  hemen sonrasında ortak bir şekilde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan görevinde bulunan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı görevindeki Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nin  Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'la G-20 marjı kapsamında Japonya'da görüşecek oldukları hususunda  teyitleştiklerini ifade ederek, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye içerisinden çekilme konusunda karar alması, ortak bir komisyon  ve de  bu söz konusu çekilme kararı ile alakalı olarak güvenli bölgenin oluşturulabilmesi ve İdlib kentinin yanında pek çok konunun görüşme esnasında ele alınacak olduğunu ifade etti.

Ülkemizin, F-35 isimli programın bir ortağı konumunda yer aldığına ve bugüne kadarki zaman içerisinde 1  milyar dolar tutarından çok maddi katkı sağlamış olduğuna da dikkati çekmiş bulunan Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin  atmış olduğu adımların ortaklık anlaşmasıyla birlikte hukuka hiç bir şekilde  uygun durumda bulunmadığına da vurgu yaptı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.