Facebook'tan çöp çatanlık özelliği

İnternetin popülerleşmesi konusunda aslına bakılırsa arkadaşlık sitelerinin payı fazlasıyla büyüktü. Her  bir coğrafya ve her bir kültüre uygun biçimde, sayısız olarak arkadaşlık platformu yer almakta.

Facebook'tan çöp çatanlık özelliği


İnternetin popülerleşmesi konusunda aslına bakılırsa arkadaşlık sitelerinin payı fazlasıyla büyüktü. Her  bir coğrafya ve her bir kültüre uygun biçimde, sayısız olarak arkadaşlık platformu yer almakta. Bu platformlardaki günümüzde en popüler hale geleni de Tinder. Aslındaduygulardan uzak bir şekilde randevulaşma uygulaması olarka öne çıkan Tinder bile herkese hitap etmemekte. 

Facebook platformunun üniversitelerde kullanılmış olduğu ilk seneleri, öğrencilerin birbirleri ile tanışmalarını sağlamaya yönelik olarak öne çıkıyordu. O zamanlardaki ismi ''The Facebook'' olarak bilinen bu site üzerinde, pek çok aşklar başladı, pek çoğu ise son buldu. Küresel açıdan kullanılmaya başlamış olduğunda da amacından tamamen saptı ve sosyal medya isminde yeni bir gerçekliğin kurulmuş olmasına sebep oldu.

Geçmiş olduğumuz günlerde senelik F8 geliştiriciler konferansını gerçekleştiren Facebook platformu, ilk günlerine  geri dönme konusunda bir heves taşımış olduğu Secret Crush isimli özelliği duyurdu. İnsanların çok fazla ilgi duymakta oldukları öteli insanlarla eşleşebilmelerini ve özel bir şekilde konuşmalarını sağlamakta bulunan Secret Crush, yakın bir zamanda platformun tekrardan canlanma sürecinin de bir parçası olarak karşımıza çıkacak.

Secret Crush isimli özelliğin çalışma mantığı da aslına bakılırsa fazlasıyla basit. Arkadaş listesi içerisinde yer alan ve hoşlanmakta olduğunuz, kanınızın kaynamış olduğu 9 kişiyi Secret Crush listeniz içerisine dahil ediyorsunuz. Bu listeyi ise yanızca siz görmektesiniz. Eğerki başka  bir kişinin Secret Crush listesine eklenmiş olursanız, Facebook  platformu dasize şu bir bildirim yollamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.