Facebook'tan kişilik testleri konusunda büyük bir değişiklik

Kullanıcı verilerinin izlenebilmesi, kişilere ait mesajlarının farklı firmalara paylaşılması da  derken Facebook platformuun sicili  bayağı bir kabarmış oldu.

Facebook'tan kişilik testleri konusunda büyük bir değişiklik


Kullanıcı verilerinin izlenebilmesi, kişilere ait mesajlarının farklı firmalara paylaşılması da  derken Facebook platformuun sicili  bayağı bir kabarmış oldu. İsmini temize çıkartabilmek amacıyla yeni bir girişim içinde bulunan Facebook platformu, fazlasıyla tartışılmakta olan kişilik testleri konusunda kısıtlamalara gidip kullanıcı verilerinin sızdırılmasının önüne geçebilmeyi amaçlamakta.

30 Nisan tarihi itibariyle başlanacak olduğu açıklanan yeni dönemle beraber Facebook platformu, eski API'lere geliştiricilerin bütün erişimlerini kısıtlamış olacak. Öte yandan geliştiricilerin iyileştirme yapabilmek maksadıyla verileri istemesine de hızlı bir şekilde yasaklama getirilmiş olacak. Bütün bunların yanı sıra bir de her teste  hiç bir şekilde izin verilmeyecek ve bu konu çok daha özenli  bir incelemelerin sonrasında belirlenmiş olacka. Fakat bu konuyla alakalı olarak bir açıklama bulunmuyor, yani bu kriterlerin tam olarak  nasıl belirlenecek olduğu hususu halen bilinmemekte. 

Yaşanmış olan bu gelişmeler değerlendirildiği zaman, Facebook platformunun kendisini komple masummuş gibi bir imaj yaratmaya çalışmakta olduğunu söylememiz hiç bir şekilde yanlış olmaz fakat kullanıcılar açısından durum bu şekilde değil. Bugüne kadarki dönem içerisinde ortaya çıkmış durumdaki skandallardan ötürü kullanıcıların Facebook platformuna güveni yok denilebilecek kadar azalmış bir vaziyette. Bilinmekte olduğu gibi son Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde Donald Trump'ın kazanması konusunda Facebook platformunun rolü bayağı bir büyük olmuştu. Yaşanmış olan bu olayın ortaya çıkmasının sonrasında gerçekleştirilen anket çalışmalarının sonucuna bakılır ise Amerika'da yaşamakta olan yetişkin Facebook platformu kullanıcılarının %54'lük bir kısmı Facebook platformuna tepki göstermiş ve gizlilikle ilgili ayarlarını da değiştirme kararı almışlardı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.