Facebook tasarımını değiştirecek

Facebook platformu, özellikle de genç yaştaki  kitle tarafında popülerliği her geçen gün azalmakta olan bir sosyal medya platformu olsa bile 2018 senesinin 4. çeyreğinden itibaren ulaşmış olduğu 2,32 milyar tane aktif kullanıcıyla birlikte dünya üzerindeki en popüler durumdaki sosyal medya uygulaması olmayı sürdürmekte.

Facebook tasarımını değiştirecek



Facebook platformu, özellikle de genç yaştaki  kitle tarafında popülerliği her geçen gün azalmakta olan bir sosyal medya platformu olsa bile 2018 senesinin 4. çeyreğinden itibaren ulaşmış olduğu 2,32 milyar tane aktif kullanıcıyla birlikte dünya üzerindeki en popüler durumdaki sosyal medya uygulaması olmayı sürdürmekte. Daha da önemlisi Facebook platformu, kullanıcılarına çok daha ilgi çekecek bir deneyim sunabilmek amacıyla mobil uygulamasının tasarımını güncelleme konusunda planlar yapıyor.


Facebook platformunun tarafından test aşamasında bulunan yeni arayüzdeki mobil uygulama, Facebook platformunun mavi  olan renk vurgularından komple ayrılmış bir halde. Facebook platformu, bir dönem Instagram üzerinde gerçekleştirmekte olduğu gibi uygulamayı koyu ve de açık renklerin hakim durumda bulunduğu yüksek kontrastı bulunan bir görünüme kavuşturmayı çok istiyor. Bu şekilde içerikler, arayüzünden kendinden çok daha fazla öne çıkmış durumda bulunacak.

Facebook platformunun mobil uygulamasının yeni gelecek tasarımı halen test aşaması içerisinde ve şu anda sadece Android işletim sistemi uygulaması test edilmekte. Kontrast odağına sahip yeni tasarımın genel açıdan Instagram platformunun sadeliğine yaklaşmış olduğunu söylemekte olanaklı. Aslında yine uygulamanın çok daha fazla özellik ile birlikte bölüme sahip durumda bulunması, yalnızca bir Facebook deneyimi istemekte olanlar için çok fazla kafa karıştıran bir görünüm oluşturmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.