Facebook'un artık bölünmesinin gerektiğini açıkladı

Facebook platformunun kurucuları arasında yer alan ve sonrasında firmadan ayrılma kararı alan Chris Hughes, Facebook ile birlikte Mark Zuckerberg'le alakalı bir takım açıklamalar gerçekleştirdi.

Facebook'un artık bölünmesinin gerektiğini açıkladı


Facebook platformunun kurucuları arasında yer alan ve sonrasında firmadan ayrılma kararı alan Chris Hughes, Facebook ile birlikte Mark Zuckerberg'le alakalı bir takım açıklamalar gerçekleştirdi. Hughes gerçekleştirmiş olduğu bu açıklamalar içerisinde, Zuckerberg'in gücüne de değinip, Facebook platformunun artık bölünmesinin gerekli olduğunun altını da çizmiş oldu. Hughes'a bakılır ise Zuckerberg, yalnızca büyümeye odaklanmış bir durumda ve farklı hiç bir şey düşünmemekte.

Facebook platformunun aslında çok güçlü bir tekel olduğunu da açık bir şekilde ifade eden Hughes, Zuckerberg'in fazlasıyla hırslı durumdaki kişiliğinin, bütün sosyal medya üzerindkei gelirlerin %80'lik bir kısmına sahip olmasına sebep olduğunu da açık bir şekilde ifade etti. Öte yandan çalışmakta olduğu döneme de değinmiş olan Hughes, o dönemler içerisinde kitleleri etkileyebilmek ve hatta ülkelerin siyasi duruşlarını değiştirmek benzerinde girişimlerde bulunmamış olduklarını fakat Zuckerberg ise şimdi mevcut durumdaki ekibinin onu bu konuyla alakalı daha fazla cesaretlendirecek kişilerden oluşmakta olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Son zamanlar içerisinde özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde sosyal medya azda olsa kısıtlanmak istenmekte. Yeni gelecek düzenlemelerin  ve hatta belki de çıkartılacak özel kanun tasarılarının tartışılmakta olduğu bu dönem içerisinde Hughes'ın bu şekilde açıklamalar gerçekleştirmesi de, ülkenin  adeta gündemine oturmuş bir vaziyette. Bugüne kadarki süre içerisinde gelinen süreçte bile değişik firmaların yöneticileri ile birlikte girişimciler, Facebook platformu ilk sırada olmak üzre sosyal medya platformlarının tamamen  kontrol altına alınabilmesinin gerekli olduğu hususunda bir çok defa düşüncelerini dile getirmiş durumdalardı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.