Facebook yeni bir yalanla gündemde

TechCrunch platformunun Ocak ayı içerisinde yapmış olduğu bir araştırmaya bakılırsa Facebook platformunun, genç yaştakilerde dahil olmak üzre insanların internetle birlikte telefon kullanımını izleyebilmek amacıyla 20 dolar ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.

Facebook yeni bir yalanla gündemde


TechCrunch platformunun Ocak ayı içerisinde yapmış olduğu bir araştırmaya bakılırsa Facebook platformunun, genç yaştakilerde dahil olmak üzre insanların internetle birlikte telefon kullanımını izleyebilmek amacıyla 20 dolar ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. Facebook platformu, yapmış olduğu bir açıklama içerisinde araştırma maksadıyla izlemekte olduğu insanların yalnızca %5’lik bir kısmının gençlerden oluşmakta bulunduğunu ifade etmişti ve 18 yaşın altında yer alan çocuklar içinde ailelerinden izin alınmakta olduğunu söylemişti.

Son gelmiş olan bilgilere bakılırsa bu  açıklanan oranın %5 değilde, %18  seviyesinde olduğu ortaya çıkmış oldu. TechCrunch tarafından yapılmış olan araştırmadan sonra Senatör görevindeki Mark Warner, Facebook platformuna bu olayın detaylarıyla alakalı daha çok soru yöneltti. Warner’ın dediklerine bakılırsa, Facebook platformunun araştırmalarda sergilemekte olduğu tavır hiç bir şekilde şeffaf bir tavır değil. Gençlerin oluşturmakta bulunduğu oranın değişik çıkmasının yanında, gençlerin programa katılma esnasında ailelerinden herhangi bir şekilde izin alınmamış olduğu da açıkça ortaya çıktı.

Facebook platformu, kullanıcıların telefon kullanımıyla alakalı bilgilerini elde edebilmek amacıyla iOS işletim sisteminin gizlilik politikalarının büyük bir kısmını sarsıp Apple şirketinin güvenini yitirdi. Facebook  platformu bu gençleri bulabilmek içinde gençlerin en fazla yer aldığı uygulamalardan bir tanesi olan Snapchat isimli uygulamayı kullandı.

Birden çok skandal yaşadıktan sonra kullanıcıların güvenlerini yitiren Facebook platformu, kullanıcıların güvenini yeniden kazanabilmek amacıyla sıkı bir şekilde çalışmakta olduğunu bildirmişti. Fakat haberde söz ettiğimiz türdeki tutarsızlıklar, sosyal medya devinin ciddi anlamda gayret ettiği hususunda inancımızı çok fazla zayıflatmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.