Firefox tarayıcısının yerini Fenix almış olacak

Mozilla şirketi tarafından geliştirilmiş olan Firefox, masaüstü sürümü sayesinde uzun bir zamandan beri dünya üzerindeki en popüler web tarayıcılarının arasında bulunmakta.

Firefox tarayıcısının yerini Fenix almış olacak


Mozilla şirketi tarafından geliştirilmiş olan Firefox, masaüstü sürümü sayesinde uzun bir zamandan beri dünya üzerindeki en popüler web tarayıcılarının arasında bulunmakta. Bunun ile beraber Mozilla şirketi, Firefox masaüstü sürümü içerisinde yakalamış olduğu başarıyı Android veyahut iOS platformu üzeirne yansıtmayı hiç bir şekilde başaramadı. Firma, Firefox tarayıcısının mobil üzerindeki başarısızlığını  da Fenix isimli bir tarayıcıyla gidermeyi planlamakta.

Mozilla şirketi, dünya üzerindeki en popüler mobil işletim sistemlerinden Android platformuna özel olarak Fenix ismini vermiş olduğu yeni bir tane  web tarayıcı üstünde çalışmalar yapıyor. Şu anda GeckoView kullanmanın yerine Gecko mimarisi kullanacak olduğu haricinde çok bir bilgimizin bulunmadığı Fenix isimli mobil web tarayıcısı, Android platformu üzerinde Firefox tarayıcısının yerini almış olacak.

Mozilla şirketinin Firefox ekibi, Fenix isimli proje üstünde çalışmalarına da çoktan başlamış bir halde. Fenix tarayıcısı, yeni bir mimariyle beraber geleceği için piyasaya 2020 senesinden önce çıkartılması beklenmemekte. Mozilla şirketinin odağını Fenix’e çevirmesi ile beraber Firefox tarayıcısı, güvenlik güncellemelerinin yanı sıra hata düzeltmelerini almaya devam edecek olsa bile  hiç bir şekilde yeni bir özellik kazanmamış olacak

Android işletim sisteminin sahibi olan Google şirketinin kendi mobil web tarayıcılarından Chrome, hem Android cihazlar üzeirnde ön yüklü bir durumda olduğundan dolayı hem ise Google hesaplarıyla tamamen bir senkronizasyona sahip olduğundan dolayı en fazla kullanılmakta olan mobil web tarayıcısı konumu içerisinde yer alıyor. Mozilla şirketi, yeni web tarayıcısıyla beraber pastada yer alan payını da  artırmayı hedeflemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.