Firmaların Chrome üzerinden kullanıcıların verilerini izlemesi artık daha zor

Kullanıcıların gizliliğini nerdeyse her gün tartışmış olduğumuz şu günler içerisinde yeni bir  tane atılım da Google şirketinden gelmiş bir durumda.

Firmaların Chrome üzerinden kullanıcıların verilerini izlemesi artık daha zor


Kullanıcıların gizliliğini nerdeyse her gün tartışmış olduğumuz şu günler içerisinde yeni bir  tane atılım da Google şirketinden gelmiş bir durumda. Google şirketi, kendisine ait internet tarayıcılarından Chrome üstüne bazı yeniliklere gitmekte. Ortaya çıkmış olan bir rapora bakılır ise Google Chrome, firmaların kullanıcılara ''çerez'' yüklemesi gerçekleştirmesini de kısıtlamış olacak. Fakat işin tuhaf kısmı şudur ki, bu kısıtlama sadece Google haricindeki firmaları ilgilendirmekte. Yani Google şirketi, aynı hız ile kullanıcıların verilerini toplamayı sürdürecek

Firma aslına bakılırsa bu konu üstünde çok uzun senelerden beri çalışmaktaydı fakat özellikle  de Facebook platformunun Analytica skandalının hemen sonrasında çalışmalar büyük bir hız kazandı ve sona gelinmiş oldu. Google şirketi, söz konusu bu yeni döneme en büyük darbesini ise dijital pazarlama firmalarına vurmuş olacak. Çalışmaların tamamen bitirilmesinin sonrasında Google Chrome tarayıcısına getirilecek olan bir araçla beraber kullanıcılar, verilerinin tam olarak nasıl izlenmiş olduğuna yönelik çok daha geniş bir bilgi sahibi olmuş bulunacaklar. 

Bütün bu olayların ilginç yanı da aslına bakılırsa Google şirketinin ta kendisi. Bilinmiş olduğu gibi Google şirketinin elinde şu an da milyarlarca kullanıcının verisi yer alıyor. Kullanıcıların verilerini sızdırma hususunda Facebook şirketi kadar kirli bir geçmişi bulunmuyor olsa bile getirilecek bu yeni özelliklerin kendilerini (Google şirketinden söz ediyoruz) hiçbir şekilde etkilemeyecek durumda bulunması, kullanıcıların akıllarında da çok fazla soru işareti oluşturmakta. Kullanıcılar açısından da baktığımızda bizler haklıyız aslına bakılırsa. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.