Fortnite üzerinden kara para aklamaya başladılar

Fortnite isimli yapımın oyun içerisindeki para birimi olarak bilinen V-Bucks, oyun içinde yer alan ücretli silahlar ile birlikte kostümlere ve pek çok içeriğe ulaşabilmenizi sağlayan, parayla satın alınabilen bir tür oyun kredisi.

Fortnite üzerinden kara para aklamaya başladılar


Fortnite isimli yapımın oyun içerisindeki para birimi olarak bilinen V-Bucks, oyun içinde yer alan ücretli silahlar ile birlikte kostümlere ve pek çok içeriğe ulaşabilmenizi sağlayan, parayla satın alınabilen bir tür oyun kredisi. Lakin görünüşe bakılır ise V-Bucks'ın tek  bir kullanım alanı da Fortnite isimli yapım değil. V-Bucks, aynı zaman içerisinde internet üstünde para kara aklamak amacıyla da sık bir şekilde kullanılmakta. 

The Independent ile birlikte siber güvenlik firmalarından Sixgill tarafından gerçekleştirilen araştırmalara bakılırsa suçlular, çalıntı durumdaki kredi kartlarını kullanıp Fortnite mağazası içerisinden V-Bucks satın almakta ve bu parayıda temize çekebilmek amacıyla karaborsa içerisinde çok daha ucuz bir tutardan satmaktalar.

Bu indirimli durumdaki oyun paraları ise Instagram ile birlikte Twitter benzerindeki sosyal medya platformları içerisinde reklamı yapılıp satılabilmekte fakat en yaygın satış platformu büyük bir kısmımızın ismini duyduğu derin ağ ismiyle bilinmekte. Derin ağ (Deep web), pek çok yasadışı durumdaki faaliyetin aktif bir şekilde gerçekleştirilmekte olduğu bir yer ve görünüşe bakılır ise Fortnite üstünden kara para aklamak ise bu liste içerisinde yer almakta.

Siber güvenlik ile birlikte araştırma firmalarından Sixgill, bu konu ile alakalı şu ifadelere yer verdi; ''Suçlular Fortnite isimli sisteme girerek çalıntı kartlar ile oyun parası satın almakta ve bunu çok rahat bir şekilde düşük meblağlara satmaktalar. Epic Games şirketi de zayıf durumdaki güvenlik önlemlerinin yanında bir de bu yaşananlara karşı çok sessiz kalmakta.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.