Foxconn şirketinden büyük işten çıkartma açıklaması

Foxconn şirketi, genel olarak Ağustos ayı içerisinden Ocak ayına kadar geçen zamanda her ay işçi sözleşmelerini yenilemekteydi.

Foxconn şirketinden büyük işten çıkartma açıklaması


Foxconn şirketi, genel olarak Ağustos ayı içerisinden Ocak ayına kadar geçen zamanda her ay işçi sözleşmelerini yenilemekteydi. Bu sene, Ağustos ayıyla birlikte Ocak ayı arasında bulunan dönemde iPhone modelinin satışları azaldığından dolayı Foxconn şirketi, iş gücünü azaltabilme yoluna gitmiş oldu. Tabiiki de bu durum 3 ay kadar erken gerçekleşmiş oldu. Foxconn şirketinin planlarını bilmekte olan bir kaynak ise ''Bu sene montaj hattı içerisinde çalışanlardan sene sonundan önce ayrılmalarını istemeleri fazlasıyla değişik oldu'' ifadelerine yer verdi.

Bugün ortaya çıkmış olan farklı bir rapora bakılırsa, benzer durum öteki Apple şirketinin tedarikçileri içinde geçerli bir durumda. Örnek olarak Pegatron firması, Kasım ayı içerisinde iş sözleşmelerini iptal etmiş, bunun nedeni ise iPhone modelindeki talep yetersizliği olmuş idi. Daha küçük firmalarda işçilerini mecburi bir şekilde tatile çıkartmıştı.

Şimdi ise Foxconn şirketi ile birlikte Dell şirketi ve Acer şirketinin bilgisayarlarını üretmekte olan kısmıyla iPad ile birlikte MacBook'ları yapmış olan birimlerini birleştirip bütün firmayı tekrardan yapılandırmak için hazırlık yapıyor. Bu durum ise yıl sonunda kadarki süre içerisinde her kademeden olmak üzre 100.000 tane işçinin çıkartılması anlamına gelmekteyken, sene sonrasında 2,96 milyar dolar tutarında çok büyük bir tasarruf hedeflenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.