Foxconn şirketinden iPhone üretimiyle alakalı açıklana

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında süren  ticaret savaşlarının iPhone savaşları için ne anlama gelebilecek olduğu konusunda pek çok spekülasyon bulunmaktaydı.

Foxconn şirketinden iPhone üretimiyle alakalı açıklana


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında süren  ticaret savaşlarının iPhone savaşları için ne anlama gelebilecek olduğu konusunda pek çok spekülasyon bulunmaktaydı. Ürünler ise şu an içerisinde Foxconn  şirketi tarafından Çin’de üretilmekte olsa bile Foxconn yöneticilerinden bir tanesi, iPhone cihazların üretimine gerekir ise Çin dışında devam edebilecek olduklarını ifade etti.

Wall Street Journal tarafından yapılmış olan habere bakılır ise, Foxconn şirketinin iş grubu başkanı görevinde bulunan Young Liu, firmanın üretimle alakalı kapasitesinin %25’lik bir kısmının Çin haricinde olduğunu ifade etti. Liu ise, sözlerine ''Apple şirketinin Amerika Birleşik Devletleri pazarı içerisindeki gereksinimlerine karşılık verebilmesi için yardımcı olabiliriz'' ifadeleri ile sürdürdü.

Yatırımcılarından bir tanesi konferansı esnasında konuşma gerçekleştiren Liu, firmanın Apple şirketinin isteklerini karşılamak amacıyla yetecek kapasiteye sahip durumda bulunduğunu da açıkladı. Apple şirketi de halen Foxconn şirketine üretimi Çin’den çıkartmaları ile ilgili bir şey belirtmiş değil.  

Görünene bakılır ise Foxconn şirketi ile Apple şirketi, Amerika Birleşik Devletleri ve de  Çin arasında meydana gelen ticari anlaşmazlığın ön görülememekte olan bir şekilde çığrından çıkması vaziyetinde B planını da tamamen hazır tutmakta. Herhangi bir kriz yaşanması vaziyetinde, üretimlerin Çin dışarısına alınması konusunda bir karar kılınması beklenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.