G-Suite için gizli e-posta modu yolda

Geçmiş olduğumuz sene içinde Gmail platformunun internet sitesi üstünde tasarımsal bir şekilde uğramış olduğu çok büyük değişiklik bir çok kullanıcıyı da mutlu ettiği esnada kullanıcılardan bazılarının da eski arayüzü tercih etmelerine neden olmaya başlamıştı.

G-Suite için gizli e-posta modu yolda


Geçmiş olduğumuz sene içinde Gmail platformunun internet sitesi üstünde tasarımsal bir şekilde uğramış olduğu çok büyük değişiklik bir çok kullanıcıyı da mutlu ettiği esnada kullanıcılardan bazılarının da eski arayüzü tercih etmelerine neden olmaya başlamıştı. Bu söz konusu yenilikle birlikte bütün Gmail kullanıcılarının kullanabilir bir duruma gelmiş olduğu gizli e-mail yollama seçeneği çok yakın bir zamanda G Suite'e de gelmiş olacak.

Gizli e-mail moduyla beraber gönderilmiş olan e-maillerin; iletilmesi ile birlikte yazdırılması, kopyalanması ve de indirilmesi varsayılan bir şekilde devre dışı bırakılabilmekte. Üstüne üstelik yollayan kişi 1 günden 5 seneye kadar seçebileceği geçerli bir son kullanım tarihini de yollamış olduğu e-maile ilave edebiliyor. Son kullanım tarihi dolmuş olan mailler otomatik bir şekilde silinmekte ve bunun sayesinde değerli bilgilerin yayılacak olmasının da önüne geçilmekte.

İstenilmiş olduğu durumda e-postanın okunabilmesi amacıyla telefona yollanacak olan şifrenin girilmesinin mecburiliği de maili yollayan kişi tarafından ilave edilebiliyor. 25 Haziran tarihi itibariyle gizli e-mail gönderme modu bütün G Suite kullanıcılarına özel varsayılan bir şekilde aktif edilmiş ve  de kullanılabilir bir vaziyette olacak.

Bu söz konusu modu şu anda denemeyi talep eden G Suite kullanıcıları da Uygulamalar > G Suite > Gmail Ayarları > Kullanıcı Ayarları  şeklindeki yolunu takip edip gizli e-mail yollama seçeneğini aktif edecek olabilir. Unutmamalısınız ki bu söz konusu özellik şu anda G Suite ile ilgili olarak beta süreci içerisinde. Bu nedenden dolayı özellik biraz kararsız olabilir ve de hatalara neden olabilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.