Huawei şirketine bir başka darbe de IEEE'den

Huawei şirketinin, Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin tarafından kara listeye dahil edilmesinin yankıları devam ediyor.

Huawei şirketine bir başka darbe de IEEE'den


Huawei şirketinin, Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin tarafından kara listeye dahil edilmesinin yankıları devam ediyor. Trump'ın yapmış olduğu açıklamalarının hemen sonrasında gelen olaylara bakıldığında Huawei şirketini çok zor bir süreç beklemekte. Bunun asıl nedeni ise Amerika merkezli firmaların da Huawei şirketini kara listeye dahil etmesi. Google şirketinin lisans iptal etmesi, Intel ile birlikte Qualcomm benzerindeki firmaların Huawei şirketi yaptırımları derken en son sürece IEEE şirketi de dahil olmuş durumda. Institute of Electrical and Electronics Engineers (Elektrik ile Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) ismi ile kurulan, özellikle de teknoloji alan içerisinde teknik mühendislik çalışmaları ile bilinmekte olan kuruluşun Huawei şirketi kararı, oluşumda yer alan üyeleri tarafından da tepki ile karşılanmış oldu.

Kar maksadı taşımamakta olan bir kuruluş şeklinde bilinen IEEE şirketinin Huawei şirketi ile alakalı kararı, üyelere yollanan bir mail aracılığı ile ortaya çıkmış oldu. Özellikle de Çin Devletinin medyası üstünde çalışmakta olan üyelere yollanan mail içinde, üyelerin Huawei şirketiyle alakalı haber yapmamasının gerekli olduğu, bu durumun ise çok ciddi yasal etkilerinin bulunabileceği de ifade ediliyordu. Bu söz konusu mailin sosyal medya üstünde paylaşılmasıyla beraber açıklama yapmak mecburiyetinde kalmış olan IEEE şirketinin yetkilileri, Huawei şirketiyle alakalı bir şekilde almış bulundukları kararın doğru olduğunu onayladılar. Buna ilave bir şekilde, Huawei  şirketinin çalışanları için herhangi bir  şekilde yasağın bulunmadığı, IEEE'nin yapacak olduğu etkinliklere katılabilecek olduklarını, bu söz konusu etkinlikler içerisinde konuşmacı durumda bulunabilecekleri ve olası bir IEEE ödülünü alabilecek oldukları açıklaması da yapıldı.

Huawei şirketine uygulanmış olan bu ve buna benzeyen yaptırımların karşısında, Huawei şirketinin alacak olduğu kararlar da fazlasıyla büyük bir önem arz etmekte. Zira Huawei şirketinin atacak olduğu her bir adım, kendisinin ticari varlıklarına yön vermiş olacak. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.