Galaxy S10 modelinin Bixby butonu için çok iyi bir özellik

Samsung, şirketi Galaxy S8 modeliyle beraber yaşamımıza Bixby ismine sahip bir sanal asistan sokmayı başarmıştı.

Galaxy S10 modelinin Bixby butonu için çok iyi bir özellik


Samsung, şirketi Galaxy S8 modeliyle beraber yaşamımıza Bixby ismine sahip bir sanal asistan sokmayı başarmıştı. Cihazın ses açma ile kapama tuşlarının alt kısmında kendisine ait bir fiziksel tuşa sahip olarak yer alan Bixby, pek çok kullanıcı tarafından hiç bir şekilde tercih edilmemekteydi. Bu sebepten sonra Galaxy S8 modeli ve daha sonraki Samsung amiral gemisi modellerini almış olan tüketiciler ilk önce Bixby tuşunu devre dışı bırakmaktaydı.

Samsung şirketi, tüketicilerin Bixby asistanın tuşundan  daha aktif bir durumda yararlanabilmesi amacıyla Galaxy S10 ailesine  çok daha yeni bir özellik ilave etti. Bu  bahsi geçen özellikle beraber Galaxy S10 modelinin kullanıcıları Bixby tuşuna 3. taraf bir uygulamayı atayabilmekteler. Böylelikle Bixby tuşuna dokunduğunuz zaman kullanmamakta olduğunuz bir sanal asistan değil de, sizin belirlemiş olduğunuz bir uygulama açılmakta.

Bu bahsi geçen atama, Bixby tuşunu  çok daha işlevsel bir duruma getirmekte olsa dahi Bixby asistanı komple devre dışı bırakmamakta. Tuşa bir defa bastığınız zaman atamış olduğunu uygulama, 2 defa bastığınız zaman Bixby asistanının ana sayfası, basılı tuttuğunuz zamanda da Bixby komut dinleyici açılmış oluyor. Sonuca bakacak olursak yanlışlıkla 2 defa bastığınız zaman veyahut parmağınızı basılı tuttuğunuz zaman Bixby asistanıyla karşılaşmaya devam ediyor olacaksınız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.