Gboard için yeni bir güncelleme yapıldı

Mobil cihazlarımız üzerindeki kendi klavyelerini kullanıyor olmak bazı zamanlarda problemler yaratabilmekte olduğu gibi kişiselleştirmeyle ilgili seçeneklerinin yer almamasından dolayı kullanıcı deneyimini de çok düşük  bir seviyede tutmakta.

Gboard için yeni bir güncelleme yapıldı


Mobil cihazlarımız üzerindeki kendi klavyelerini kullanıyor olmak bazı zamanlarda problemler yaratabilmekte olduğu gibi kişiselleştirmeyle ilgili seçeneklerinin yer almamasından dolayı kullanıcı deneyimini de çok düşük  bir seviyede tutmakta. Google şirketinin sıradan hale gelen klavye uygulamalarının yerine geliştirmiş olduğu Gboard isimli uygulaması da dünya çapında sahip bulunduğu 1 milyar taneden çok indirme ile birlikte bu sektör içerisinde başı çekmekte.

Google şirketinin ilk defa 2016 senesi içerisinde piyasaya sürmüş olduğu popüler durumdaki klavye uygulamalarından biri olan Gboard, geçmiş olduğumuz günler içerisinde almış olduğu güncelleme sayesinde 50 tane dili daha destekler bir duruma geldi. Gboard, ilave edilen yeni diller ile beraber toplam olarak 500 taneden çok dili destekleyip muazzam bir sayıda kullanıcıya hitap etmiş oluyor. 

Gboard uygulamasına ilave etilmiş olan  50 tane yeni dil, şu anda yalnızca Android platformu içerisinde kullanılabilir bir halde. Aynı dillerin gelecek süreç içerisinde iOS platformunda yer alan Gboard uygulamasında da kullanılabilir bir durumda olacağı konusunda tahminler mevcut. İlave edilmiş olan yeni diller her ne kadar bilinmiyor olsa ve sık bir şekilde duyulmasa bile Google şirketi bu hareketi sayesinde çok geniş  bir kullanıcı kitlesine sahip olabilmeyi amaçlamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.