Gionee şirketi iflas etti

Çin'de merkezi bulunan akıllı telefon üreticilerinden biri olan Gionee şirketi iflasını ilan etti. 2002 senesi içerisinde kurulmuş olan firma, geçmiş olduğumuz zamanlar içinde bir çok başarılı modeli piyasaya çıkartmış ve isminden de sık bir şekilde söz ettirmişti.

Gionee şirketi iflas etti


Çin'de merkezi bulunan akıllı telefon üreticilerinden biri olan Gionee şirketi iflasını ilan etti. 2002 senesi içerisinde kurulmuş olan firma, geçmiş olduğumuz zamanlar içinde bir çok başarılı modeli piyasaya çıkartmış ve isminden de sık bir şekilde söz ettirmişti. 3.000 taneden çok çalışana sahip firmanın iflasından sonra, Gionee markasına ait cihaza sahip olanlar '‘şimdi neler olacak?’' şeklindeki sorusunu da sormaya başlamış durumda.

Shenzen içerisinde bir tane mahkeme, Gionee şirketinin iflas isteğini kabul etti. Fakat, firma hala geri dönüş yapma olanağına da sahip. Bununla ilgili çabalamakta dersek hiç bir şekilde yanlış bir söylem olmaz. Firma tekrardan yapılanmayla ilgilenecek daha yeni danışmanları da işe aldı. Kurucu olan Liu Lirong, firmanın borçlarını 3 ila 5 yıl içinde ödeyebilecek olduklarını da ifade etti.

Fakat diğer yandan Gionee şirketi, 648 değişik alıcıya borçlu bir halde. Ancak bu borçların toplamdaki tutarı ise yaklaşık 3 milyar dolar tutarında. Bu borcun ise yaklaşık  olarak yarısı bankalara ait durumda. Öte yandan belirtilenlere bakılırsa, reklam ajanslarına da uzun bir zamandır ödeme yapılmamış. Firmanın kurucusu olan  Liu, geçmiş olduğumuz süreçler içerisinde, kumar esnasında yaklaşık  olarak 144 milyon dolar tutarında bir para kaybetti. Bu kayıptan sonra, firmanın kendi içinde yer alan tartışmalarla birlikte borçlar da şiddetlenmiş oldu.

Kurucu olan Liu, kumar esnasında firmanın parasını kullanmamış olduğunu ifade ediyor. Fakat firmanın fonlarını ödünç almış olduğunu da itiraf etmekte. Küçük bir tane karşılaştırma yapmayı isterseniz, firmanın 2013 senesi  ve 2015 senesinin arasındaki aylık kaybı yaklaşık olarak 14 milyon dolar tutarında. Son seneler içerisinde ise bu kayıp yaklaşık olarak 2'ye katlanmış bir haldeydi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.