Gmail'deki sağ tık menüsü için yeni özellikler

Google şirketi, Gmail üzerinde bir takım önemli değişiklikler yapmış olacak. Bu değişiklikler arasındakilerin en önemlisi ise sağ tık menüsü içerisinde yer alan seçeneklerin çoğaltılması olacak.

Gmail'deki sağ tık menüsü için yeni özellikler


Google şirketi, Gmail üzerinde bir takım önemli değişiklikler yapmış olacak. Bu değişiklikler arasındakilerin en önemlisi ise sağ tık menüsü içerisinde yer alan seçeneklerin çoğaltılması olacak.

Gmail platformunun sağ tık menüsüne girildiğinde şu anda sadece 3 tane seçenek yer almakta. Bu seçenekler  ise sırasıyla arşivle ile birlikte okunmadı olarak işaretle ve de sil seçeneklerinden oluşuyor. Google şirketi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, sağ tık menüsü içerisine yeni özellikler ilave edilecek ve bu menü fazlasıyla işlevsel bir duruma gelecek.

Yeni menü içerisinde toplamda 12 tane değişik opsiyon yer alacak. Ve özelliklere ek olarak sohbet görünümünün kapalı olduğu hallerde, aynı konuya sahip olan bütün mailleri bulabilmekte olanaklı olacak. Özellikle de çok sık  bir şekilde maillerle çalışmakta olan kişilerin sık kullanmakta olduğu bu menüye yeni ilave edilen özellikler, Gmail kullanılmasını da çok fazla basitleştirecek. Artık fazla sayıda maili tek bir klasör içerisine taşımak veyahut 2 tane maili yan yana açıp karşılaştırmak olanaklı bir durumda olacak.

Yeni  gelecek özelliklere Gmail platformunun üst kısımda yer alan araç çubuğundan ve 3 noktayla gösterilen ayarlar menüsü içerisinden ulaşmak olanaklı olsa bile sağ tıklama menüsü bu işlemleri fazlasıyla hızlandırmış olacaktır.

Yeni  gelecek özellik herkeste standart bir durumda bulunacak ve G Suite kullanıcılarında da pazartesi günü itibariyle kullanılabilir bir durumda olacak. Özelliğin etkinleştirme işlemi parçalı bir şekilde gerçekleştirileceğinden dolayı ilk günden yeni menüye ulaşamayabilmeniz çok normaldir. Tüm Gmail kullanıcılarının bahsi geçen bu özelliğe  tam olarak ne zaman kavuşabilecek olduğu da bilinmezliğini korumakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.