Google Chrome artık daha az RAM kullanacak

Google Chrome isimli tarayıcının RAM tüketimini bilmemekte olan kimse kalmadı.

Google Chrome artık daha az RAM kullanacak


Google Chrome isimli tarayıcının RAM tüketimini bilmemekte olan kimse kalmadı. Hangi platform içerisinde kullanılır ise kullanılsın RAM’leri adeta bir  su gibi içmekte olan tarayıcı bu hususta fazlasıyla eleştiri almakta.

Görünüşe bakılır ise Google  şirketi de bu eleştirilere  hiç bir şekilde kulak tıkamamakta. Şirketin şu an içerisinde kaynakları çok daha verimli kullanabilen bir yapı üstünde çalışmakta olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yeni geliştirilmiş olan bu özelliğin ismi de ''Best Effort Tasks'' şeklinde geçmekte. Bu özellikle beraber bazı görevlerle birlikte işlevler, tarayıcı  tamamen kapatılana kadarki zamanda beklemeye alınmakta.

Keşfedilmiş olan kodlara bakılır ise yeni özellikle beraber Chrome, kullanıcıların verilerini diske yazabilme, önbelleği temizleme, metrikleri açık bir şekilde raporlamanın yanı sıra bileşenleri güncelleme benzerindeki işlemleri sadece tarayıcı kapalı bir durumdayken yapacak. Böylelikle de tarayıcının sıradan bir  tane internet gezintisi sırasında çok daha az kaynak tüketebilmesi sağlanmış olacak.

Bu  bahsi geçen özellikler şu an içerisinde test aşamasında ve de Google şirketinin bu değişiklikleri ciddi olarak yapıp yapmayacak olduğu ise bilinmemekte.

Google Chrome tarayıcısının RAM tüketiminin azalacak olmasının, dünya üzerindeki bütün kullanıcılar için büyük bir lütuf olacağı da  tamamen açık bir şekilde görülen bir durum Bağımsız bir şekilde yapılan araştırmalara bakılırsa her 10 tane masaüstü kullanıcısının 7 tanesi, cihazları üzerinde gelen tarayıcı her ne olur ise olsun Chrome tarayıcısı kullanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.