Google Chrome için yeni bir tane arama motoru seçeneği gelecek

Chrome isimli tarayıcının en son sürümü ile beraber varsayılan arama motoru şeklinde seçebilecek olduğumuz yeni bir seçenek karşımıza çıkmış durumda.

Google Chrome için yeni bir tane arama motoru seçeneği gelecek


Chrome isimli tarayıcının en son sürümü ile beraber varsayılan arama motoru şeklinde seçebilecek olduğumuz yeni bir seçenek karşımıza çıkmış durumda. Chrome 73 isimli sürümün piyasaya çıkartılması ile beraber Google şirketi, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta dahil olmak üzre 60 taneden çok pazarda tercih edilmekte olan bir arama seçeneği DuckDuckGo'yu sessiz bir şekilde bünyesine ilave etti.

Google şirketi, değişiklikle alakalı olarak çok fazla bir şey sunmamakta olduğu durumda bu değişiklik, GitHub üzerinde açık bir şekilde görülebilir halde. Kod sitesinde yer alan bir nota bakıldığında Google şirketi, son zamanlar içerisinde toplanan verilerden yeni  bir kullanım istatistiklerini temel alıp mevcut durumda arama motorlarını güncellemiş olduğunu da açık bir şekilde kabul etmekte. Pek çok ülkede seçenekler arasında Google ile birlikte Yahoo ve de Bing arama motorları yer almakta.

Google şirketinin gizliliğe önem vermekte bulunan DuckDuckGo isimli platformu mevcut arama motorlarının listesine ilave etme konusundaki kararı, firmanın arama tekeli oluşturarak kötüye kullanma hususunda titiz bir şekilde bunun tersine davranmakta olduğunu da göstermekte. Google şirketi, pazar kontrolünü kendi faydasına kullandığından dolayı Avrupa Birliği’nden  çok büyük para cezaları aldı ve yakın zaman içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nde benzeyen soruşturma da görülmüş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.