Google'dan Android Mesajlar'a özel güncelleme

Google şirketi, Android mesajlar isimli uygulamasının çok daha geniş bir kitlenin tarafından kullanılabilmesi amacıyla için çaba göstermeyi sürdürmekte.

Google'dan Android Mesajlar'a özel güncelleme


Google şirketi, Android mesajlar isimli uygulamasının çok daha geniş bir kitlenin tarafından kullanılabilmesi amacıyla için çaba göstermeyi sürdürmekte. Google şirketi aslına bakılırsa Hangouts platformu da dahil olmak üzere pek çok mesajlaşma uygulaması ile birlikte şansını denedi.

Google şirketi senelerden beri, Allo ile Duo ilk sırada olmak üzere pek çok mesajlaşma uygulaması ile WhatsApp uygulamasının karşısında tutunmaya çalışmakta. Bunların arasından bir tek sıyrılmayı başaranda Hangouts oldu.

Hangouts aslında daha fazla görüntülü konuşma esnasında tercih edilirken, Android mesajlarsa normal bir sms uygulaması olarak öne çıkıyor. Fakat, Google şirketi uygulamanın bu basit durumunu değiştirebilmek amacıyla çok uzun bir zamandan beri büyük bir çaba göstermekte.

Mesajlar isimli uygulama en son Türkçe Google Asistan desteğini almış idi. Bu şekilde çok daha kullanışlı duruma gelmiş olan gelen uygulamayla alakalı olarak şimdi de takvim paylaşma isimli özellik sunuldu.

Evet hiç bir şekilde yanlış okumadınız, kişisel durumdaki takviminizi paylaşmak amacıyla mesajlar kullanılabiliyor olacak. Hali hazır bir şekilde bu çeşitte paylaşımları yapabilecek çeşitli uygulamalar bulunmakta. Fakat bunun direkt bir şekilde mesaj olarak gönderebilmek fazlasıyla ilginç bir durumda olacak. Tabii ki de bahsi geçen bu özelliğin ne kadar kullanılacak olduğunu da zaman göstermiş olacak. Güncellemenin birkaç gün içerisinde bütün Android kullanıcılarına sunulacak olması beklenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.