Sahte bomba ile Bitcoin hırsızlığı

Bitcoin‘in mevcut değeri devamlı olarak düşmeye devam etmekte olmasına karşın, Bitcoin hırsızlarının sayısı hiç bir şekilde azalacak gibi gözükmemekte.

Sahte bomba ile Bitcoin hırsızlığı


Bitcoin‘in mevcut değeri devamlı olarak düşmeye devam etmekte olmasına karşın, Bitcoin hırsızlarının sayısı hiç bir şekilde azalacak gibi gözükmemekte. Keşfedilmiş olan yeni bir tane dolandırıcılık yöntemi içerisinde, sahte bomba bitcoin çalabilmek için kullanılmakta.

Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Kanada‘da yaşamını sürdüren insanları hedef almış olan bu çete, 20.000 dolar değerine sahip Bitcoin transferi yapmanızı istemekte olan bir e-posta yollamakta.

Çetenin üyeleri, eğerki ödeme yapmayı kabul ermez iseniz, binanıza bomba yerleştirerek patlatmak ile tehdit etmekte. Fazlası ile büyük  bir korku yaşamış olan insanların büyük bir bölümünün, çeteye ödeme yapmış olduğu da ileri sürülmekte. Atılmış olan her e-mail için değişik bir ödeme adresi verildiğinde dolayı, çetenin  tam olarak ne kadarlık bir vurgun yapmış olduğu ise açık bir şekilde belirlenememekte.

Sahte bomba tehdidiyle ilgili olan bu yaygınlaşmasının hemen sonrasında ise FBI, konuyla alakalı olarak bir soruşturma başlatmış halde.

Ayrıca Business Insider Avustralya'nın bildirmiş olduğu haber içerisinde Bitcoin fiyatında görülmüş olan son düşüş, email yolu ile gerçekleştirilen ve taraflardan BTC isteyen tehditlere bağlanmış bir durumda. Farklı kuruluşlarda bomba yer aldığını iddia eden bu mailler içerisinde bombanın patlatılmamasının karşılığında BTC cinsinden bir fidye ödeme yapılması istenmekteydi. Business Insider platformunun Avustralya koluna bakılır ise bu olaylar BTC’nin fiyatını ani bir şekilde geriye çekmiş oldu. Fakat uzmanlar  ise bu durumu yalanlayıcı çeşitten bir görüş bildirmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.