Google Dökümanlar için dosya kıyası isimli özellik duyuruldu

Google Dokümanlar, dosyalar üstünde iş birliği yapmayı çok daha basit bir duruma getirmiş oldu.

Google Dökümanlar için dosya kıyası isimli özellik duyuruldu


Google Dokümanlar, dosyalar üstünde iş birliği yapmayı çok daha basit bir duruma getirmiş oldu. Zira artık  söz konusu bu uygulama, sürüm numaralarına hiç bir şekilde bakılmadan aynı dökümanı değişik insanların aynı esnada düzenlemesi için izin vermekte. Fakat servisi kullanmamakta olduğunuz ve yerel bir şekilde kaydedilmiş durumdaki dosyalara güvenmeniz gerekli zamanlar da yer alacak. Microsoft Word ise bu durumu senelerdir yapıyor olsa bile, Google şirketi bunu yapmakta çok geç kalmıştı. Bu söz konusu hamle ile birlikte rakiplerine yetişmiş durumda bulundu.

Yeni ilave edilen bu özellik, 2 farklı belgeyi web arayüzü üzerinden karşılaştırmanızı sağlamakta. Bu durumu gerçekleştirmek amacı ile Dokümanlar üzerinde bir  tane belge açın, Araçlar ve Belgeleri karşılaştıra tıklamalısınız ve  de karşılaştırmak istemekte olduğunuz versiyonu bir seçin. Bunun sayesinde belge içerisinde yapılmış olan düzenlemelerin gösterilmekte olduğu yeni bir belge oluşturulmuş durumda bulunacak ve görmekte çok fazla zorluk çekmiyor olacaksınız.

Kullanılabilirlik yönünden bakıldığı zaman bu özellik, bugün itibariyle kullanıma açık bir durumda bulunacak. Bütün kullanıcıların söz konusu bu özelliğe tam bir şekilde erişecek olması da Temmuz ayının ilk günlerine kadar sürecek olabilir.  En son ise Google şirketi, mobil uygulamasının belgeleri basit bir şekilde karşılaştırıp karşılaştıramayacak olduğuna yönelik herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.