Google Haritalar uygulaması için 'gizli pencere' uygulaması yolda

Kişisel  durumdaki verilerin gizliliğiyle alakalı skandalların arka arkaya patlak vermeye başlamasının sonrasında teknolojinin devleri, gizlilikle alakalı özelliklerini daha fazla geliştirmeye ve fazlasıyla kullanıcı dostu bir takım servisler oluşturmaya ara vermede ndevam etmekte.

Google Haritalar uygulaması için 'gizli pencere' uygulaması yolda


Kişisel  durumdaki verilerin gizliliğiyle alakalı skandalların arka arkaya patlak vermeye başlamasının sonrasında teknolojinin devleri, gizlilikle alakalı özelliklerini daha fazla geliştirmeye ve fazlasıyla kullanıcı dostu bir takım servisler oluşturmaya ara vermede ndevam etmekte. Google şirketi tarafından yapılmış olan bir açıklamaya bakılır ise yakında bir zamanda Google Haritalar isimli, gizli mod ismine sahip yeni bir  tane özelliğe kavuşmuş olacak.

Google Haritalar üzerinde yer alacak gizli mod, Chrome üzerinde alışık durumda bulunduğumuz gizli modla benzeyen işleve sahip olarak karşımıza çıkacak. Gizli modu tamamen aktif ettiğiniz zaman Google Haritalar üzerinde gerçekleştirmiş olduğunuz hiçbir tane arama, almış olduğunuz hiçbir tane yol tarifi de Google üzerinde yer alan konum verilerinize kayıt edilmemiş olacak. Böylelikle servisi komple anonim bir biçimde kullanabiliyor olacaksınız.

Google Haritalar isimli uygulamanın gizli modla alakalı özelliğini açabilmek amacıyla sağ üst kısımda yer alan profil resmine dokunmanız ve  burada karşınıza çıkacak gizli modu aç şeklindeki seçeneğe de tıklamanız gerekli. Google Haritalar isimli uygulamanın gizli mod özelliğinin  ise hem iOS platformu  hem de Android platformu için yayınlanması konusunda bir beklenti var fakat aynı esnada mı yoksa sırayla mı yayınlanacak olduğu da şu anda bilinmezliğini koruyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.