MEB özel yeteneği bulunan çocuklar için özel bir müfredat hazırlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yeteneği bulunan öğrencilere özel olarak tam zamanlı  bir şekilde eğitim almakta oldukları okullar içerisinde uygulanmak üzre, okul öncesi dönemlerden başlayarak lise eğitiminin sonuna kadar uzanmakta olan yeni öğretim programlarını resmi bir şekilde hazırladı.

MEB özel yeteneği bulunan çocuklar için özel bir müfredat hazırlıyor


Milli Eğitim Bakanlığı, özel yeteneği bulunan öğrencilere özel olarak tam zamanlı  bir şekilde eğitim almakta oldukları okullar içerisinde uygulanmak üzre, okul öncesi dönemlerden başlayarak lise eğitiminin sonuna kadar uzanmakta olan yeni öğretim programlarını resmi bir şekilde hazırladı. Bunun kapsamında hazırlanmış olan 28 tane taslak öğretim programı ise, öğretmenler ile birlikte akademik çevrelerin görüşlerine açılmış bir durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hazırlıklarını devam ettirdiği 2023 Eğitim Vizyonu dahilinde, özel yeteneğe sahip öğrencilere sunulmakta olan eğitimlerin niteliğini arttırabilmek, öğrencilerin kabiliyetlerini çok daha fazla geliştirebilmelerine bir olanak tanımak, eğitimin ilk seneleri içerisinde kabiliyet kayıplarının önüne geçebilmek maksadıyla çok daha kapsamlı bir öğretim programını uygulamaya sokmak için hazırlık yapıyor. Bunun kapsamında ise bakanlık ile birlikte TÜBİTAK iş birlikleriyle 2017 senesinde başlamış olan program geliştirme süreci kesin bir şekilde tamamlanmışken, çalışmaya da 29 tane değişik üniversiteden alanlarında ve özel yeteneğe sahip durumdaki öğrencilerin eğitimlerinde uzman hale gelen 61  tane akademisyenle beraber bilim ve de sanat merkezi içerisinde (BİLSEM) görevli durumda bulunan 80  tane öğretmen katılım gerçekleştirdi.

Okul öncesi ile birlikte ilköğretim ve de ortaöğretim derslerinin bulunduğu bu söz konusu öğretim programları, özel yeteneğe sahip öğrencilerin özelliklerine bakılarak çok daha fazla zenginleştirildi ve değişikleştirildi. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.