Google+ kapanmadan önce gönderileri koruma çabasında

Google şirketi, Nisan ayı içerisinde Google+ ağında yer alan verileri silmeye başlamak için hazır.

Google+ kapanmadan önce gönderileri koruma çabasında


Google şirketi, Nisan ayı içerisinde Google+ ağında yer alan verileri silmeye başlamak için hazır. Fakat bu yapılmadan önce Internet Archive ile birlikte ArchiveTeam, platform üzerinde yer alan herkese açık durumdaki gönderileri sonsuza kadar kaybolmadan öncesinde koruyabilmek amacıyla çalıştıklarını ifade ediyor.

Ekip; Reddit üzerinde paylaşılan bir yayın içerisinde, verileri koruyabilmek amacıyla komut dosyaları kullanıp mesajları arşivleme çalışmalarına başlamış olduklarını resmen duyurdu. Öte yandan ekip, gayretlerinin sadece halka açık durumda bulunan yayınları kapsayacak olduğunu da söylemekte: Özel bir şekilde işaretlenmiş ya da silinmiş  durumdaki yayınları hiç bir şekilde yedeklememiş olacaklar. Bütün bunların yanında hesap içeriklerinin arşivlenmesini talep etmeyen kişileri belirlendi ve talepleri kapsamında istemeyen şahısların gönderileri hiç bir şekilde arşivlenmeyecek. Yani  aslında her şey arşivlenmiyor olsa bile pek çok şeyin arşivlenecek olduğu söylenenler arasında yer alıyor.

Google şirketi, kullanıcıların verilerini açığa çıkartmış olan çok büyük bir güvenlik probleminin sonrasında geçtiğimiz Ekim ayı içinde sosyal medya hizmetlerinden biri olan Google+’ı kapatma konusunda bir karar verdi. 2. bir güvenlik açığının açığa çıkartılmasından sonra ise Google şirketi, hizmeti kapatma konusundaki  hızlandırmaya başladı ve bu senenin başlarında 2 Nisan tarihinde tüketici verilerini silmeye başlayacak olduğunu resmen açıkladı. Google şirketi, Şubat ayı içerisinde yeni profil sayfalarıyla birlikte toplulukları oluşturma konusundaki özelliği de tamamen kapattı.


2 tane ekip ise  (Internet Archive ile birlikte ArchiveTeam), gelecek dönemde insanların kullanarak yararlanması amacıyla internet üzerindeki bilgilerden bazılarını kaybolmadan öncesinde arşivleme ve koruma konusundaki görevi üstlenmiş bir halde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.