Google Maps için gizli mod özelliği yolda

Daha öncesinde gitmemiş olduğumuz bir yere gitme esnasında ihtiyaç duymakta olduğumuz navigasyon hizmetini bizlere sunmakta olan ve Android işletim sistemi bulunan cihazlar üzerinde yüklü bir şekilde gelen Google Maps isimli uygulama, kullanıcıların yaşamlarını basitleştirme konusunda üstüne tanımamakta.

Google Maps için gizli mod özelliği yolda


Daha öncesinde gitmemiş olduğumuz bir yere gitme esnasında ihtiyaç duymakta olduğumuz navigasyon hizmetini bizlere sunmakta olan ve Android işletim sistemi bulunan cihazlar üzerinde yüklü bir şekilde gelen Google Maps isimli uygulama, kullanıcıların yaşamlarını basitleştirme konusunda üstüne tanımamakta. Şimdi de Google Maps üzerinde bırakmış olduğunuz izlerin daha sonrasında imha edilebilmesine imkan tanıyabilecek gizli  bir modun kullanıcılara sunulacak olduğu açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş olan ve 2019 senesinin en büyük Google etkinliği olarak öne çıkan Google I/O kapsamında pek çok Google hizmetine getirilmesi planlanan yeniliklerin tanıtımı yapıldı ve çeşitli  iyileştirmeler de açık bir şekilde konuşuldu. Google Maps isimli uygulama da bu etkinlik kapsamında kendisine küçük bile olsa bir yer edinmiş oldu. Google şirketinin duyurmuş olduğuna bakılırsa Google Maps isimli uygulama, çok yakın bir zamanda gizli moda sahip olmuş bulunacak.

Google şirketinin internet tarayıcısı olarak popüler hale gelen Chrome'u kullanmakta olan kişilerin aşina bir durumda bulunduğu gizli mod, arkasında hiçbir şekilde ayak izi bırakmadan internet siteleri üzerinde gezmeye ve bunun doğrultusunda da kişisel verilerin korunabilmesini de sağlamaya yarmakta. Google Maps isimli uygulamaya ilave edilecek gizli modun da kullanıcıların  tam olarka nereye gitmiş olduğunun ve bu yerler içerisinde ne kadar zaman geçirmiş olduğunun kayıt altına alınabilmesini de engelleme konusunda yardımcı olabileceği söylenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.