Google Pay'dan takma isim ekleme özelliğine düzenleme

Google Wallet'le birleşmeden hemen önce Android Pay üzerinde yer alan kartlara takma isim verebilme şeklindeki özelliği Google Pay'a özel tekrardan düzenlenmekte.

Google Pay'dan takma isim ekleme özelliğine düzenleme


Google Wallet'le birleşmeden hemen önce Android Pay üzerinde yer alan kartlara takma isim verebilme şeklindeki özelliği Google Pay'a özel tekrardan düzenlenmekte.

Artık kullanılmamakta olan Android Pay, 2016 senesine kadar kullanıcıların ödeme metodları içerisinde kullanıcı isimlerini değiştirmelerine izin vermekteydi. Bu bahsi geçen opsiyonun pek çok kullanıcı için fazlasıyla yararlı bir durumda olduğu, kullanımdan kaldırılmış olduğun açıkça ortaya çıkmıştı.

2018 senesinin başlarında ise Google şirketi, Android Pay ile birlikte Google Wallet’ı tek bir tane dijital cüzdan üzerinde birleştirdi ve Google Pay ismini verdiğini duyurdu. Fakat, adın değişmiş olması bu özelliği de geriye getirmemişti, ama sadece şimdiye kadar. Kullanıcıların bazıları, Google Pay Help Forum içerisinde (Google Pay için Yardım Forumu) bu özelliğin tekrardan düzenlenmekte olduğunu onayladı. Bu bahsi geçen seçeneğin ‘'geri dönmesi' ise fazla büyük bir sürpriz olmadı. Hatta, bundan daha öncede kaynaklardan bazıları Google şirketinin bu özelliği geri getirecek olduğunun haberini yapmıştı.

Ödemeyle ilgili metodun isminin değiştirilmeside yalnızca kartlarda aktif bir durumda olacak gibi durmakta. Banka kartlarında bu tarzda bir özelleştirme seçeneği yer almamakta. Kartlar üzerinde kullanıcı ismi atamak amacıyla, kartın üstüne dokunarak '‘takma ad ekle’' isimli seçeneği işaretlemek yeterli olmakta.

Bu  bahsi geçen özellik şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada için sınırlanmış bir halde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.