Google Pixel 3 modelininde DxOMark puanı kesinleşti

Ekim ayı içerisinde kullanıcılarla buluşturulmuş olan Pixel 3 modeli ve Pixel 3 XL modelinin en fazla merak edilmiş olan detayı kamerası idi.

Google Pixel 3 modelininde DxOMark puanı kesinleşti


Ekim ayı içerisinde kullanıcılarla buluşturulmuş olan Pixel 3 modeli ve Pixel 3 XL modelinin en fazla merak edilmiş olan detayı kamerası idi. Çünkü, günümüzde 3 ve hatta 4 tane arka kameraya sahip telefonlar yer alırken, Google şirketi tek arka kamerayla birlikte rakiplerine meydan okumakta.

Teknolojik durumdaki cihazların kameralarını detaylı bir şekilde inceleyip değerlendirmekte olan DxOMark’ın vermiş olduğu puanın detaylarına geçiş gerçekleştirmeden önce, Google Pixel 3 modelinin kamera özelliklerini kısa bir şekilde hatırlayalım. Arka bölümde 12.2 Megapiksel özelliğine sahip bir tek kamera yer alıyor.

12.2 Megapiksellik çözünürlüğe sahip olan arka kamera, f/1.8 özelliğine sahip diyafram aralığı bulunuyor. OIS ile birlikte Dual Pixel PDAF'la güçlendirilmiş olan bu geniş açıya sahip kamera, 4K çözünürlük sunan 30 fps, Full HD çözünürlük sunan 120 fps  bir video kaydı gerçekleştirebilmekte.

Cihazın ön kısmına geçmiş olduğumuzda da 8 Megapiksellik çözünürlüğe sahip f/1.8 diyafram bulunan geniş açılı ana kameraya, tekrar 8 Megapiksel çözünürlük bulunan f/2.2 diyaframı olan ultra geniş açısına sahip 2. kamera eşlik etmekte.


DxOMark ise, Google Pixel 3 modelinin kamerasına tam 101 puan verdi. Fotoğraf hususunda 103 puan almış olan kameranın video çekimi hususunda elde etmiş olduğu puanda 98 oldu.

Böylelikle Google şirketinin yeni amiral gemisi modeli, yüksek durumdaki beklentilerin tam tersine DxOMark’ta 8. sıra içerisinde kendisine yer bulmuş oldu. iPhone XR modeli ile birlikte Huawei P20 modeli ve Xiaomi Mi Mix 3 modeli, Google şirketinin amiral gemisini arkasında bırakmış olan telefonlardan bir kısmı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.