Google şirketi Gboard'ın iOS Sürümü için güncelleme duyurdu

Google şirketi, Gboard 2.0 ismini vermiş olduğu yeni klavye uygulamasının güncellemesi sayesinde kullanıcılara çok büyük farklılıklar sunmuş oluyor.

Google şirketi Gboard'ın iOS Sürümü için güncelleme duyurdu


Google şirketi, Gboard 2.0 ismini vermiş olduğu yeni klavye uygulamasının güncellemesi sayesinde kullanıcılara çok büyük farklılıklar sunmuş oluyor. Yeni sürüm içerisinde klavye arka planından tutunda tuşlarla birlikte kaydırarak yazma özelliğinde yer alan kuyruğun rengine kadar nerdeyse her şey özelleştirilebiliyor olacak.

Bu bahsi geçen güncellemeye kadar iOS üzerindeki Gboard uygulaması içerisinde sadece varsayılan temalarla birlikte belirli arka planlara özel özelleştirme seçenekleri yer almaktaydı. Bu  bahsi geçen sürümün  daha öncesinde ise Gboard isimli yazılımın Android işletim sistemi uygulaması, kullanıcılara değişik tasarım seçeneklerinin yanı sıra özelleştirmeleri sayesinde de bir tık önde yer alıyordu.

Gelen yenilikler ise şöyle; 

Arka planla ilgili özelleştirmeler; bahsi geçen bu özellik Android sürümünde uzun bir zamandır yer alsa da iOS kullanıcıları son gelen güncelleme ile beraber bu özelliğe sonunda kavuşmuş oldular. Sayı verirsek yeni sürüm içinde toplamda 28 değişik renk seçeneği yer alıyor.
Tuşlar: daha önce paylaşılan sürümde hemen göze çarpmamış olsa bile harflerle birlikte sembollerin arasında (Gönder ile birlikte Caps Lock ve Backspace tuşları da dahil olmak üzre) hafif değişiklikler yer alıyordu. Güncellenmiş şekliyle her bir klavye segmentine 28 tane değişik renkten bir tanesini atayabiliyor olacaksınız.
Dokunma efekti: Hangi tuşa basmış olduğunuzu gösteren tuşun dokunma efektinin renkleri tamamen özelleştirilebilir bir duruma getirildi.
Kaydırmalı yazmanın özelleştirmeleri: Gboard 2.0 isimli sürümle beraber kullanıcılar, parmaklarını harften harfe sürüklediği esnada belirmiş olan kuyruğun rengininin yanı sıra kalınlığını da değiştirebiliyor olacaklar. Aynı zaman içerisinde Google logosu üzerindeki renkler arasında değişmekte olan bir kuyruk seçeneği de ilave edilmiş.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.