Apple şirketinden AirPower ürünü için durdurma kararı

Apple şirketi, kendi standartlarına hiç bir şekilde uymadığını gerekçe göstererek AirPower isimli ürünün üretimini komple durdurma konusunda bir karar aldı.

Apple şirketinden AirPower ürünü için durdurma kararı


Apple şirketi, kendi standartlarına hiç bir şekilde uymadığını gerekçe göstererek AirPower isimli ürünün üretimini komple durdurma konusunda bir karar aldı. Apple şirketinin donanım mühendisliğinde kıdemli başkan yardımcısı  görevinde bulunan Dan Riccio, yapmış olduğu açıklama içerisinde ''AirPower isimli ürünün yüksek standartlarımıza ulaşamayacak olduğuna karar verdik ve bu projeyi tamamen iptal ettik. AirPower’ı beklemekte olan müşterilerimizden  ise özür diliyoruz. Şuna inanmayı sürdüreceğiz ki gelecek kablosuz teknolojiler üzerinde ve kablosuz deneyimini ileri taşıyabilme hususunda söz vermekteyiz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlk defa Eylül 2017 tarihinde duyurusu yapılan AirPower isimli ürün, devamlı olarak gecikme yaşamayı sürdürdü ve Apple şirketinin odak noktası durumuna geldi. Bilinmekte olduğu gibi AirPods isimli üründe satışa çıkartılmadan önce birkaç gecikme yaşamış fakat bir süre geçtikten sonra satışa çıkartılmıştı.

AirPower isimli cihazın devamlı olarak gecikmesiyle alakalı olarak ortaya atılmış olan nedenlerse fiziksel mühendislik sorunlarıyla alakalı. Özellikle de 3B şarj bobinlerinin çalıştığı esnada fazlasıyla çok ısınması çok büyük bir sorundu. Yani kısa bir şekilde Apple şirketinin kablosuz şarj pedinin devamlı olarak gecikmesi ve en son olarak iptal edilmesinin nedeni teknik açıdan yetersizlikler.

Apple şirketi, daha öncesinde de yapmış olduğu gibi ürünü çıkartmak amacıyla ısrar edebilirdi fakat belli ki şirketin altından kalkabilecek olduğu bir problem değildi. Öyle ki son çıkmış olan AirPods’ların kutularında dahi AirPower isimli ürünün görselleri yer alıyordu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.