Google şirketi görsel aramalar içerisinde adeta bir çığır açacak

Görsel durumdaki aramalarımızı yaptığımız esnada, sonuçları genel olarak karşımıza 2 boyutlu bir şekilde ve düzlem durumunda sonuçlar çıkmakta..

Google şirketi görsel aramalar içerisinde adeta bir çığır açacak


Görsel durumdaki aramalarımızı yaptığımız esnada, sonuçları genel olarak karşımıza 2 boyutlu bir şekilde ve düzlem durumunda sonuçlar çıkmakta.. Eğer ki spesifik bir şekilde 3 boyutlu bir görsel aramamaktaysakta, alakalı sonuçlara hiç bir şekilde ulaşamamaktayız. 

Google şirketinin I/O 2019 etkinliği kapsamında tanıtmış olduğu ilk hizmeti ise, 3 boyutlu bir şekilde görsel aramalarının sonuçları oldu. Tanıtım esnasında Google şirketinin yetkilileri, arttırılmış bir durumdaki gerçekliğin artık çok daha  fazla ulaşılabilir bir durumda olacağını ifade ettiler. 

Örnek olarak bir tane ''köpek balığı'' araması yaptığınız zaman, sol kısımda yer alan bilgi kartına ilave bir şekilde 3 boyutlu bir tane köpek balığının modeli de yer almakta. Eğerki siz oraya bir defa tıklarsanız, ekran üzerinde her açıdan gözlemleyebilecek olduğunuz bir köpek balığı belirmiş oluyor. Bu söz konusu köpek balığını kameranızı kullanıp, etrafınızda açık bir şekilde görebiliyor, gerçek dünyayla da telefonunuz sayesinde bir  bağlantı kurabilmeye devam ediyorsunuz. 

Bir başka örnekse insan anatomisinin üstüne. Eğerki kasların tam olarak nasıl esnemekte olduğunu merak ederseniz ve ''kas esnemesi'' şeklinde bir arama yapacak olursanız, tekrar bu konuya yönelik olarak 3 boyutlu modelleri de burdan görüntüleyebilmektesiniz. 

Google şirketinin yeni getireceği 3 boyutlu özelliğe sahip görsel arama teknolojisi de çok yakın bir zamanda kullanımda bulunacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.