Google şirketi mücadelesine devam ediyor

Google Play platformunun Ürün Yöneticisi  görevinde bulunan Andrew Ahn, bu haftanın ilk günlerinde Google Web Geliştiricileri Blogu üzerinde çok özel bir yazı paylaştı.

Google şirketi mücadelesine devam ediyor


Google Play platformunun Ürün Yöneticisi  görevinde bulunan Andrew Ahn, bu haftanın ilk günlerinde Google Web Geliştiricileri Blogu üzerinde çok özel bir yazı paylaştı. Ahn, yazısı içerisinde Google Play Store platformunu kötü maksatlı uygulamalardan uzak tutabilmek amacıyla alınması gerekli önlemlerden e söz etti.

Android ekosistemi içerisinde kötü amaca sahip uygulamaların yayınlanmasını önleyebilmek amacıyla geliştirilmiş olan hem otomatik hem ise otomatik durumda bulunmayan sistemlerle beraber Google Play Store platformu, 2018 senesi içerisinde %55 oranında daha çok olan başvuru gönderimini azaltmayı başarırken, uygulamaları askıya almayla alakalı oranını da %66 oranında arttırmış oldu. Bu yönde geliştirilmiş olan uygulamaların 2019 senesi içerisinde daha çok geliştirilip güvenlik düzeyinin arttırılabilmesi konusunda bir beklenti var.


Buna ilave bir şekilde firma, yasaklandıktan  hemen sonra platforma yeniden dönmek amacıyla karaborsada yer alan geliştirici hesaplarını almış olan kötü niyete sahip geliştiricileri algılayabilen bir sistemi de geliştirme konusunda hedeflemeler yapıyor. Dünya üzerindeki en büyük firmalardan bir tanesi olan Google şirketinin, bir zamandır başını ağrıtmakta olan bu problemlerin en yakın zaman içerisinde çözüme kavuşacağı da fazlasıyla açık. Teknoloji devi haline gelen firmanın amacı da, Play Store'u komple kusursuz bir duruma getirebilmek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.