Apple şirketi Nisan ayında yeni video servisini tanıtacak

Apple şirketinin Nisan ayı içerisinde tanıtmayı hedeflemekte olduğu yeni video yayın servisiyle alakalı olarak hazırlık aşamasında artık  sona yaklaşıldı.

Apple şirketi Nisan ayında yeni video servisini tanıtacak


Apple şirketinin Nisan ayı içerisinde tanıtmayı hedeflemekte olduğu yeni video yayın servisiyle alakalı olarak hazırlık aşamasında artık  sona yaklaşıldı. iOS işletim sistemi bulunan cihazlar üzerinde, kullanıcıların dijital  durumdaki yayınlara abone olmalarını sağlayabilecek bu hizmet, Amazon şirketinin Prime Video Channels adına sahip hizmetine benzeyen bir biçimde yayınların iOS TV uygulaması üzerinden yayınlanmasını sağlıyor olacak.

Video ile birlikte dizi, film ve benzeyen içerikleri izlemek amacıyla farklı farklı uygulamalar kullanmanın yerine, bütün platformları tek bir uygulama üzerinde toplamayı hedeflemekte olan bu hizmet, kullanıcıların mobil videoyla alakalı deneyimini basitleştirmeyi hedeflemekte. Sektörün 2 tane dev firması haline gelen Netflix ile birlikte HBO'nun platforma katılması amacıyla girişimler bulunsa bile halen kesin bir anlaşma sağlanabilmiş değil.

CNBC'ye yapılmış olan açıklamalar içerisinde Netflix platformunun katılmayı kabul etmediği lakin HBO'nun halen kesin bir cevap vermemiş olduğu belirtilmekte. HBO ile birlikte Apple şirketinin arasında gerçekleştirilen görüşmenin kısa sürmüş olduğu ve Apple şirketinin HBO'ya Amazon şirketinin önermiş olduğu şartları sunmamakta olduğu da söylenmekte. Öte yandan CBS ile birlikte Viacom şirketinin Apple şirketinin video yayın platformuna dahil olabileceği tahmin edilmekte. 

Veri paylaşılmasının ve gelir dağılımının tam olarak nasıl olacağı, yayın firmalarının Apple şirketinin platformuna dahil olup olmama hususunda şüpheli yaklaşmış oldukları tek bir nokta. Geçmiş olduğumuz günler içerisinde 25 Mart tarihinde duyurulacak olduğu konusunda açıklama yapılan Apple şirketinin haber servisi üzerinde, gelirlerin %50'lik bir kısmı Apple şirketine gidecek. Video yayın servisi içerisinde de benzeyen bir durum yaşanmasından endişe duymakta olan firmalar, platforma çok daha temkinli yaklaşmakta.

Şu an içerisinde App Store üstünden HBO Now ile birlikte Netflix ve öteki yayın platformlarına kayıt yapanlardan %15'lik pay almakta bulunan Apple şirketinin, video platformuyla alakalı olarak öteki firmalardan %30'luk bir pay istediği söylenmekte. Yakın zaman içerisinde hangi yayın firmalarının bu platforma katılacağının, lansman tarihine kadar kesinleşmesi konusunda beklenti var. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.