Google şirketi o özelliği tüm siteler için aktif hale getirdi

2018 senesinin sonlarına doğru Google şirketi, '‘mobil önceliğine sahip’' endeksleme işleminden söz etmişti. Bu söz konusu endeksleme işlemi temeline bakıldığında, arama sonuçları içerisinde mobil desteği vermekte olan web sayfalarının daha öncesinde gözüküyor olmasıdır.

Google şirketi o özelliği tüm siteler için aktif hale getirdi


2018 senesinin sonlarına doğru Google şirketi, '‘mobil önceliğine sahip’' endeksleme işleminden söz etmişti. Bu söz konusu endeksleme işlemi temeline bakıldığında, arama sonuçları içerisinde mobil desteği vermekte olan web sayfalarının daha öncesinde gözüküyor olmasıdır. İşlem ilk önce, Google arama sonuçlarının yarısında uygulanmaya başlamıştı. Google şirketi yapmış olduğu duyuru içerisinde, mobil önceliğe sahip endeksleme işleminin bütün web siteleri için 1 Temmuz 2019 tarihi içerisinde başlayacak olduğunu açıkladı.


Aslında bu da şu anlama geliyor, Google şirketinin örümcekleri (Web sayfalarının içeriğini endekslemekte olan botlar) sitenin içeriğini, mobil sayfalara özel olarak endekslemeden önce, web sayfasının mobil uyumlu durumda bulunup bulunmadığını kontrol ediyor olacak ve arama sonuçlarını da buna bakarak optimize ediyor olacak.

Mobil öncelikli  bir şekilde endeksleme ilk önce 2016 senesinde Google  şirketi tarafından duyurulmuş olduğundan bu yana fazlasıyla yol katetti. 2017 senesi içerisinde, küçük çaplı ancak fazla bilinen web sayfaları üstünde test edilmiş olan bu sistem, günümüz şartlarında artık tüm web sitelerinde de uygulanmaya başlanacak.

Yapılmış olan bir çalışma, mobil uyumlu özelliğe sahip sitelere öncelik vermekte olan ilk çalışma da değil. Bu zamandan daha öncesinde Google şirketinin mobil uyumlu sitelerin çoğalması amacıyla yapmış olduğu bir takım çalışmalar da yer alıyor.

Sitelerin sahipleri Google şirketinin URL Denetleme Aracı’nı kullanıp, sitelerinin hangi kısımlarının tam olarak ne zaman endekslenmiş olduğunu da görebilirler. Aynı zaman içerisinde Google şirketi, sitenizi tam olarak nasıl mobil öncelikli endeksleme algoritmasına uygun bir duruma getirebileceğinizi anlatan bir rehberi de paylaştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.