Fransa ile Almanya bir türlü uzlaşamamakta

Berlin ile Paris'in yönetimleri, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanıyla alakalı olarak değişik isimleri desteklemekte.

Fransa ile Almanya bir türlü uzlaşamamakta


Berlin ile Paris'in yönetimleri, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanıyla alakalı olarak değişik isimleri desteklemekte. Almanya Başbakanı görevinde bulunan Merkel Juncker'in yerine merkez - sağın adaylarından biri olan Manfred Weber'i öne çıkarttı fakat Fransa'nın lideri görevinde bulunan Macron Weber'in ismini dahi anmadı.

Avrupa'nın Komisyonu, Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı gelecek dönemde Jean-Claude Juncker'in yerine seçilmiş olacak yeni başkanı 1 Kasım tarihi içerisinde görevi devralmış olacak. Fakat Almanya ile birlikte Fransa'nın arasında yeni komisyon başkanının tam olarak kim olacağı hususunda bir türlü uzlaşma sağlanabilmiş değil.

Almanya'nın Başbakanı görevinde bulunan Angela Merkel, merkez - sağın adaylarından biri olan Manfred Weber'i desteklemekte. Fransa'nın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Emmanuel Macron da olası adaylar içerisinde Weber'in ismini dahi anmadı.

İki büyük lider de Avrupa Parlamentosu (AP)'nın seçim sonuçlarını değerlendirebilmek ve önemli durumdaki mevkilere kimlerin gelecek olduğunu tartışmak amacıyla Salı gününde de Brüksel içerisinde bir araya gelmişlerdi.

Merkel - Macron görüşmesi içerisinden hiç bir şekilde sonuç çıkmazken, en son AP seçimlerinden sonra önemli hususlarda uzlaşma sağlamanın zorlaşmış olduğu belirtilmekte.

Avrupa Parlamentosu'nun seçimleri esnasında merkez partiler çoğunluğu yitirirken, Yeşiller ile birlikte milliyetçiler ise büyük bir güç kazanmayı başarmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.