Google şirketi tabletleri eskisi kadar değerli görmüyor

Google şirketinin 22 Kasım 2018 tarihi içerisinde tanıtımını yaptığı orta segmente hitap edecek tabletlerinden Google Pixel Slate isimli üründen yavaş bir şekilde vazgeçmesinin sonrasında teknoloji devinin farklı durumdaki planları da açığa kavuşmuş oldu.

Google şirketi tabletleri eskisi kadar değerli görmüyor


Google şirketinin 22 Kasım 2018 tarihi içerisinde tanıtımını yaptığı orta segmente hitap edecek tabletlerinden Google Pixel Slate isimli üründen yavaş bir şekilde vazgeçmesinin sonrasında teknoloji devinin farklı durumdaki planları da açığa kavuşmuş oldu. Ortaya çıkmış olan bilgilere bakılır ie Google şirketi, tabletlere karşı uğraşlarını yavaş bir şekilde sona erdirecek.

Geçmiş olduğumuz aylar içinde Google şirketinin Donanım Departmanı üzerinde küçültmeye gidecek olduğu ihtimalinin doğru çıkmış olmasının sonrasında tabletlerin akıbeti de tehlike altına girmişti. 

Google  şirketi hiçbir zaman harika tableti üretme meraklısı konumunda yer almadı veyahut olamadı zira oraya ayırabilecek bir bütçesi bulunmamaktaydı. Bu ise onu çok daha sıradan tablet üretici firmalarıyla aynı segmente sokmuş oldu. Öteki teknoloji firmalarının üstün özellikleri bulunan tabletlerinin yanında ise Google şirketinin çıkartmış olduğu ürünleri hiç bir şekilde  tercih edilmedi. Yaşanmış olan bu söz konusu gelişmeler de Google şirketine tablet bölümünü sona erdirmenin dışında çok fazla bir seçenek bırakmamış oldu.


Google şirketi de, bir donanım firması olarak kurulmuş değil. Pixel  ismine sahip akıllı telefonlar piyasa içerisinde yer almakta fakat bu cihazlarında da donanımları 3. partide yeralan üreticiler tarafından sağlanmakta. Google şirketi de bu ve buna benzer ürünlerinin yazılım bölümlerini ele almış durumda. Yazılımını  ise Samsung şirketi ile birlikte LG şirketi ve öteki teknoloji devlerine satmış olan Google şirketi, ismi geçmiş olan firmalardan da donanımını edinmiş oluyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.