Endonezya deprem ile sarsıldı

Endonezya'da yer alan Maluku eyaleti içerisinde, 7,7 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti.

Endonezya deprem ile sarsıldı


Endonezya'da yer alan Maluku eyaleti içerisinde, 7,7 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti.

Endonezya'nın Meteoroloji, İklim ile birlikte Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssünün  eyalete bağlı  durumda bulunan Güneybatı Maluku bölgesinin 245 kilometrelik kuzeydoğu açığında yer aldığı açıklanan  7,7 büyüklüğüne sahip bu depremin, yerin 231 kilometrelik alt kısmında kaydedilmiş olduğunu da  duyurdu.

BMKG söz konusu, depremin sonrasında tsunamiyle alakalı bir alarm vermedi. Depremin herhangi bir şekilde can ya da mal  kaybına sebep olup olmadığı da halen bilinmezliğini koruyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) de söz konusu bu depremin büyüklüğünü 7,5  şeklinde açıklamış bir durumda.

Endonezya içerisinde 28 Eylül 2018 tarihinde Sulawesi Adası'nda yer alan Palu Körfezi'nde gerçekleşen  7,5 büyüklüğü olan deprem ve sonrasında meydana gelen tsunami Donggala ile birlikte Palu  ve  de Sigi bölgelerini etkilemiş idi. Bölgede meydana gelen deprem ile birlikte tsunamiden dolayı, 4.340 kişi de yaşamını yitirmişti.

Endonezyanın Meteoroloji, İklim ile birlikte Jeofizik Kurumu (BMKG), öte yandan bir başka depremin de merkez üssünün  eyalete bağlı  bulunan Orta Mamberamo bölgesinin 48 kilometre güneydoğu bölgesinde yer alan 6  büyüklüğündeki bu depremin, yerin 15 kilometrelik altında gerçekleşmiş olduğunu duyurdu.

Depremin herhangi bir şekilde  can ya da mal kaybına sebep olup olmadığına yönelik olarak halen bir  açıklama yapılmış değil.

BMKG ile birlikte Pasifik Tsunami Merkezi ise depremin sonrasında tsunamiyle alakalı bir alarm vermedi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.