Google şirketinden Call Screen özelliği için güncelleme

Google şirketinin Pixel modelindeki telefonlara özel  bir şekilde ortaya çıkan Call Screen (Çağrı ekranı)  isimli özelliği ilk önce Pixel 3 modeliyle beraber sunuldu lakin birkaç hafta  geçtikten sonra yapılan bir güncellemeyle eski Pixel modellerine de aynı özellik getirildi.

Google şirketinden Call Screen özelliği için güncelleme


Google şirketinin Pixel modelindeki telefonlara özel  bir şekilde ortaya çıkan Call Screen (Çağrı ekranı)  isimli özelliği ilk önce Pixel 3 modeliyle beraber sunuldu lakin birkaç hafta  geçtikten sonra yapılan bir güncellemeyle eski Pixel modellerine de aynı özellik getirildi. Kullanıcılardan bazıları bu özelliği çok yararlı bulurken, büyük bir kısmı da sesli mesajlarla birlikte kapatma da kullanılmakta olduğunu düşündü. Call Screen, kısa bir şekilde konuşmalarınızın dökümasyonularını çıkartmaya yarayan farklı bir özellik. 


Google şirketinin bu transkripsiyon  ile ilgili özelliği genel olarak doğru çalışıyor olsa bile her zaman %100 verimlilikte çalışmamaktaydı. Özellikle de, İngilizce haricindeki konuşmalarda çok fazla problem yaşamaktaydı. Call Sreen içerisindeyken ses açma ve kapama düğmelerinden herhangi bir tanesine basarsanız, o esnada konuşmayı kulaklığınıza aktarabilmektesiniz. Pek çok Pixel kullanıcısında da bu özellik yer almakta gibi gözükse de Reddit’te yer alan Pixel subreddit’inde kullanıcılardan bazıları bu özelliğin kendilerinde hiç bir şekilde aktif durumda bulunmadığını açıkladı .

XDA Developer’dan gelmiş olan bir bilgiye bakılır ise, benzeyen bir işlevsellik bir  tane yazılım butonu ile beraber gelebilir. Hatta, bu uygulamanın şu andaki yazılım sürümü içerisinde bile gerçekleşebilecek olduğu söylenmekte. Eğer ki  bahsi geçen bu güncelleme gelir ise, ses açma ve kapama tuşunun yaratmakta olduğu karmaşayı da azaltmış olacaktır.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.