Google şirketinden Drive konusunda yeni bir özellik denemesi

Teknolojinin devlerinden biri olan Google şirketi, sunmakta olduğu bedava bulut depolaması hizmetini ileriye taşıyabilmek amacıyla yeni bir tane daha sistemi test etmekte.

Google şirketinden Drive konusunda yeni bir özellik denemesi


Teknolojinin devlerinden biri olan Google şirketi, sunmakta olduğu bedava bulut depolaması hizmetini ileriye taşıyabilmek amacıyla yeni bir tane daha sistemi test etmekte. Normal  durumdaki şartlar altında internete ihtiyaç duymakta olduğunuz Drive isimli popüler depolama hizmeti, yakın bir zaman içerisinde internetsiz bir biçimde çalışabiliyor olacak.

Engadget tarafından yapılmış olan habere bakılır ise Google şirketi; Docs ile birlikte Slides ve de  Calc dosyalarını tamamen internetsiz bir biçimde depolamaya izin vermekteydi fakat bu yeni özellik ile beraber PDF dosyalarının yanında Word dosyaları benzerindeki istemekte olduğunuz formatta yer alan dokümanları da tamamen internetsiz bir biçimde depolayabiliyor olacaksınız.

Yeni  gelecek olan bu özellik, Google Chrome tarayıcısıyla beraber çalışıyor olacak. Bir başka deyiş ile; farklı bir tarayıcı kullanmakta olanlar bu söz konusu yeni özellikten yararlanamıyor olacak. Drive veyahut Docs ayarları içerisinde çevrimdışı modu aktif hale getirdikten sonra hesap bilgilerinizi girmiş olduğunuz anda bu özelliği kullanabiliyor olacaksınız.

Söz konusu bu özelliğin Chrome haricindeki tarayıcılar üzerinde kullanılması bekleniyor olsa bile bu konuyla alakalı olarak çok bir umudun bulunmadığını da belirtmekte bir yarar var.

En son ise çevrimdışı durumdaki depolama ön izlemeyi kullanabilmenin en azından şu anda çok özel bir şartı olduğu da açıklandı: çevrimdışı bir şekilde depolama yapabilme özelliği şu anda sadece G Suite kullanıcılarına özel olarak erişilebilir bir vaziyette. Bireysel Google hesabı kullanmakta olanlar, şu anda söz konusu bu hizmetten faydalanamamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.