Vietnam ile Avrupa Birliği'nden ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile birlikte Vietnam, 30 Haziran tarihi içerisinde bir ticaret anlaşması imzalamak için hazırlanıyor.

Vietnam ile Avrupa Birliği'nden ticaret anlaşması


Avrupa Birliği (AB) ile birlikte Vietnam, 30 Haziran tarihi içerisinde bir ticaret anlaşması imzalamak için hazırlanıyor.

Avrupa Birliği'nin Konseyi, Avrupa Birliği ile Vietnam'ın arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA)'yla birlikte Yatırım Koruma Anlaşması imzalanması konusunda onay verilmiş olduğu açıklamasını yaptı. Buna bakılır ise, bahsi geçen bu anlaşmalar 30 Haziran tarihi içerisinde Vietnam'ın başkenti olan Hanoi içerisinde imzalanmış olacak.

Avrupa Birliği ile Vietnam'ın arasında ticaret ile birlikte yatırım anlaşmalarıyla alakalı müzakereler 2012 senesi içerisinde başlamış, 2015 senesi içerisindeyse bitirilmişti.

Bahsi geçen bu serbest ticaret anlaşması ile birlikte gümrük vergilerinin %99'luk bir kısmı ürün kategorilerine bakılarak 10 seneye kadar kaldırılmış olacak.

Avrupa Birliği ile birlikte yaklaşık olarak 95 milyon tane nüfusa sahip Vietnam'ın arasında senelik olarak 50 milyar euro tutarında mal ile birlikte 4 milyar euro tutarında da hizmet ticareti gerçekleşmekte.

Vietnam ise, Avrupa Birliği'nin ülkelerine iletişim cihazları ile birlikte giyim ve de  gıda ürünleri sattığı esnada, Avrupa birliği içerisinden de makine ile birlikte taşıt, kimya ve de  tarım ürünleri satın almakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.