Google şirketinden Dropbox açık betası

Dropbox ile birlikte Google ürünlerinin beraber çok daha iyi çalışabilmeleri amacıyla 2 firmanın ortaklık kurmuş olduğunun açıklamalarının üzerinden 1 seneden daha çok bir süre geçmiş oldu.

Google şirketinden Dropbox açık betası


Dropbox ile birlikte Google ürünlerinin beraber çok daha iyi çalışabilmeleri amacıyla 2 firmanın ortaklık kurmuş olduğunun açıklamalarının üzerinden 1 seneden daha çok bir süre geçmiş oldu. Bilinmekte olduğu gibi Gmail ile Dropbox entegrasyonu geçmiş olduğumuz yaz sağlanmıştı. Bugün itibariyle Dropbox Business müşterileri, Google Dokümanlar üzerinde yer alan belgelerinin Dropbox üzerinde yerel bir şekilde çalışmasını sağlayabilecek açık bir beta programına katılmaya başlayabiliyorlar.

Dropbox platformunun web sayfası üzerinde '‘Yeni Dosya Oluştur’' şeklindeki seçeneğe tıkladığınız zaman Microsoft Office dokümanı oluştur şeklindeki seçeneklerin yanında artık Dokümanlar ile birlikte Tablolar ve de Slaytlar seçeneği de beliriyor olacak.

Dropbox aracılığıyla Google Dokümanlar’ı kullanma esnasında dikkat edilmesi gerekli birkaç  tane önemli nokta yer alıyor. Dropbox uygulaması içinde oluşturmuş olduğunuz Google dosyaları, orada yüklü bir durumda olduğu da varsayılan Mac’inizde ya da PC’nizde de görünüyor olacak. Öte yandan bu dosyalar, Dropbox isimli uygulamayı kullanarak aratılabiliyor olacak.

Dropbox platformunun Google entegrasyonuyla alakalı olarak açık beta sürümünün herkese açık bir durumda olmadığını da belirtmekte bir yara var. Şu anda sadece Dropbox Business müşterileri bahsi geçen bu özelliği test edebilmekteler fakat firma, bu sene içinde özelliğin bütün herkese açılacak olduğunu da söylüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.