Google şirketinden kamera için büyük bir yenilik

Android  işletim sistemli telefon üreten firmalar, cihazları üzerinde fazlasıyla güçlü kamera donanımları kullanıyorlar lakin pek çok zaman kameraların yazılımları, donanımla eşit  bir seviyede iyi olmuyor.

Google şirketinden kamera için büyük bir yenilik


Android  işletim sistemli telefon üreten irmalar, cihazları üzerinde fazlasıyla güçlü kamera donanımları kullanıyorlar lakin pek çok zaman kameraların yazılımları, donanımla eşit  bir seviyede iyi olmuyor. Bir çok Android işletim sistemi kullanıcısı, fotoğraf çekimlerinde 3. parti kamera uygulamalarına çok fazla güvenir lakin kamera uygulamalarının da bütün cihazlarl ile %100 bir şekilde uyumlu çalışmakta olduğunu söyleyemeyiz.

Google şirketi ise, CameraX ismine sahip yeni bir API’ı ile  beraber uyumluluk problemlerinin aşılacak olduğuna inanmakta. CameraX ile birlikte geliştiriciler, değişik cihaz bileşenlerinde değişik uygulama senaryolarını geliştirebilmenin yerine uygulamanın telefon kameralarını tam olarak nasıl kullanabilecekleri  hususunda ince bir ayar gerçekleştirmekteler. Böylelikle de uyumluluk problemleri minimuma indirilmiş olmakta.

Pekala CameraX isimli API'nin akıllı telefon kullanıcıları için ne yararı olacak? 3. parti olarak kullanılan kamera uygulamaları çok daha fazla filtre ile birlikte efekt ve de görüntü düzeltme benzerinde seçenekler sunmakta fakat bütün cihazlar üzerinde stabil bir şekilde çalışmaz. Dahili  durumdaki kameraların uygulamaları a genel olarak stabil bir şekilde çalışır lakin efekt ile birlikte filtre ve de düzeltme benzerindeki hususlarda kullanıcıları  çok fazla kısıtlarlar.

CameraX isimli araç, geliştiricilerin de dahili kamera uyguluyor olması kadar kararlı çalışmakta bulunan 3. parti kamera uygulamalarının geliştirmelerine imkan sağlıyor olacak. Bir an Instagram platformunun kamera uygulaması üzerinde cihazın HDR veyahut Gece Modu isimli özelliklerden yararlanabilecek olduğunuzu da bir düşünün. CameraX’in vadetmiş olduğu gelişmeler ise tam bir şekilde bu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.