Kuzey Marmara Otoyolu'nun %71'lik bir kısmı bitti

İstanbul - Kocaeli ile birlikte Sakarya trafiğini fazlasıyla rahatlatması konusunda bir beklenti bulunan Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde çalışmaların %71’lik bir kısmı bitirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun %71'lik bir kısmı bitti


İstanbul - Kocaeli ile birlikte Sakarya trafiğini fazlasıyla rahatlatması konusunda bir beklenti bulunan Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde çalışmaların %71’lik bir kısmı bitirildi. Çalışmaların hızlı bir şelilde devam ettiği yol da havadan görüntülenmiş oldu.


Aynı esnada 4 tane aracın yan yana bir şekilde geçebilecek olduğu tünelleri sayesinde dünya üzerinde bir ilk olarak öne çıkan Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde çalışmalar sona yaklaşmakta. Karayollarının 69. Bölge Müdürleri Toplantısı esnasında Ulaştırma ile Altyapı Bakanı görevinde bulunan Mehmet Cahit Turhan’ın 2020 senesinde hizmete açılacak olduğunu ifade etti, 2 tane kıtayı birleştirmekte olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün devamı niteliğindeki Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli kesiminde yer alan çalışmalar bütün hızı ile sürüyor. Tamamlandığı zaman toplamda 430 kilometreden oluşan yola sahip bulunacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli bölümünde dev viyadüklerle birlikte tünellerin çok büyük bir bölümü de bitirildi. Alınmış olan bilgilere bakılır ise, toplamda 4 milyar 839 milyon 924.857 dolar tutarına mal olması konusunda beklenti bulunan projenin Avrupa bölümünde yer alan çalışmalarının %74’lük bir kısmı bitirilirken, Asya bölümünde de çalışmaların %69’luk bir kısmı bitirildi. Yapılmış olan çalışmalarla beraber projenin komplesinde çalışmaların %71 seviyesinde sonlandırılmış olduğu bilgisine de ulaşıldı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.