Google şirketinden yeni android sürümü çalışmaları

Android işletim sistemi, dünya üzerindeki en fazla benimsenmiş işletim sistemlerinden bir tanesi. Bilmekte olduğunuz gibi her sene yeni bir tane Android sürümü paylaşılmakta.

Google şirketinden yeni android sürümü çalışmaları


Android işletim sistemi, dünya üzerindeki en fazla benimsenmiş işletim sistemlerinden bir tanesi. Bilmekte olduğunuz gibi her sene yeni bir tane Android sürümü paylaşılmakta. Android Q (10.0) şu an içerisinde Pixel telefonlar üzerinde test aşamasında fakat Google şirketi sonraki nesildeki Android sürümüyle alakalı olarak çalışmalara başlamış gibi gözükmekte.

Android Developer’a ait olan resmi Twitter hesabı üzerinden yapılmış olan bir duyuru esnasında 23 ila 24 Ekim tarihleri içerisinde Google şirketinin Sunnyvale, California’da gerçekleştirilecek olan etkinliğinden söz edilmekte. Kaynaklardan bazılarına göre bu etkinlik esnasında Android işletim sisteminin bir sonraki sürümü '‘Android R (11.0)’'yle alakalı bilgiler verilecek olduğu da söylentiler arasında.

Android işletim sistemi sürümlerinin adları şimdiye kadar sırası ile İngilizce karakterleri takip etmekteydi. '‘P’' ile '‘Q'’ harflerinden sonrasında ise yeni sürümün '‘Android R’' olarak karşımıza çıkacağını tahmin etmek hiç bir şekilde zor değil. 7 Mayıs tarihi içerisinde bir Google konferansı gerçekleşecek ve Android Q işletim sisteminin o zaman dağıtıma başlamayacak olduğunu biliyoruz fakat dağıtımın güz ayları içerisinde başlayacağı konusunda tahminlerimiz var.

Eğerki Android Q sürümüne bakacak olursak Google şirketi, en yeni sürümüyle beraber güç tasarrufu ile birlikte bildirim yönetimi, bağlantıların kontolü ve güvenlik benzerindeki araçlarda pek çok geliştirmeyi kullanıcılara sunmuş olacak. Umuyoruz ki en yakın zaman içerisinde bu güncelleme paylaşılır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.